Aš: Stavba nové hudebky nyní pokračuje také úpravami okolí

O stavbě nové základní umělecké školy v areálu Kulturního centra LaRitma v Aši bylo referováno už vícekrát. Přeměna prázdných prostor několikapodlažní budovy na školské zařízení byla zahájena v červnu loňského roku.

dezinfekce

V současné době práce uvnitř komplexu finišují a zhotovitel se nyní zaměřil i na venkovní část stavby. Dílo má být dle smlouvy dokončeno k poslednímu dni měsíce května.

Na fotografiích je současná podoba prostranství přiléhajícího k budově. Pro představu konečného výsledku úsilí stavbařů je přiložena také studie uspořádání okolního svažitého terénu, ohraničeného ulicemi Hlavní a Saskou. 

Stavbu provádí společnost RMC STAVBY Cheb, která vyhrála výběrové řízení s cenou bezmála 39 miliónů korun (cena bez DPH).

Základní umělecká škola v Aši v současné době sídlí v budově v Šaldově ulici. Ve školním roce 2017/2018 bylo do školy přijato 530 žáků, z  toho 277 do hudebního oboru a 253 do nehudebních oborů. Na škole vyučuje od září 2017 27 pedagogů, působí zde také 4 nepedagogičtí pracovníci.

O stavbě hudebky jsme vás naposledy informovali zde.


Zdroj: město Aš

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 18.03.2018 12:14




0 +
 

Hlavní zprávy