Aš: Snažil se ujet policejní hlídce. Mezi rodinnými domy jel i přes 100 km/h

V polovině března letošního roku vykonávala hlídka policistů z Obvodního oddělení Aš kontrolní činnost ve městě a jeho okolí. V dopoledních hodinách si v ulici Okružní policisté všimli projíždějícího osobního automobilu značky Opel. Za vozidlem se hlídka rozjela a snažila se řidiče pomocí zvukového a světelného znamení s nápisem STOP zastavit.

dezinfekce

Řidič automobilu ovšem na výzvu nereagoval, naopak přidal na rychlosti a policistům začal ujíždět směrem na obce Krásná a Kamenná. Řidič s vozidlem ujížděl několik kilometrů, během kterých porušil řadu dopravních předpisů. Mezi rodinnými domy se v jednu chvíli řítil i rychlostí přes 100 km/h. Po několika minutách se policistům podařilo nebezpečně ujíždějící vozidlo zastavit na odbočce na Vrch Loupežník.

Po zastavení automobilu policisté řidiče okamžitě zajistili a převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům. Lustrací bylo následně zjištěno, že jednačtyřicetiletý muž z Chebska má až do prosince letošního roku vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel.

Poté policisté jednačtyřicetiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

prap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy