Aš: Roky prázdná školní budova by mohla sloužit k bydlení

Zastupitelstvo města na zasedání, konaném dne 26. června 2019, schválilo koupi objektu bývalé střední průmyslové školy textilní v ulici Gustava Geipela. Objekt město chystá, za pomoci evropské a státní dotace, přebudovat na byty pro potřeby sociálního bydlení.

dezinfekce

Budova je v současné době ve vlastnictví městské společnosti TEBYT Aš. Oprávněným žadatelem o dotaci mohou být kromě dalších subjektů obce, nikoliv obchodní společnosti, proto se tato vlastnická změna připravuje. Město bývalou školu koupí za dva milióny korun ve splátkách po dobu pěti let.

V budově má vzniknout celkem 12 bytů pro osoby v bytové nouzi. Součástí záměru je pořízení nebytových prostor a jejich přizpůsobení potřebám sociálního bydlení, a také nezbytného základního vybavení. Rekonstruována má být ta část objektu, směřující do ulice Gustava Geipela.

Škola je prázdná už od roku 2002, kdy Karlovarský kraj sloučil textilní průmyslovku a učiliště s ašským gymnáziem, do jehož areálu se přestěhovala. Opuštěná budova pak byla, spolu se školní tělocvičnou, převedena do majetku města Aše.

Radnice a vlastník už dlouhou dobu pro objekt hledají smysluplné využití. V záměru bylo například přebudování na dům s pečovatelskou službou, byl zde také neúspěšný pokus objekt prodat či získat pro rekonstrukci soukromého investora. Až nyní se naskytla reálná možnost přebudovat část školy za pomoci dotace na sociální byty. Dotace má pokrýt až 95 procent nákladů na rekonstrukci.


Zdroj: město Aš

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy