Aš: Obyvatelé města v roce 2016 vytřídili 1182 tun odpadu a odevzdali 31 tun elektrozařízení

Statistiku zveřejnily společnosti ASEKOL a EKO-KOM, které s městem Aš ve sběru těchto komodit spolupracují.

dezinfekce

Občané loni odevzdali 721 televizorů, 198 monitorů a 8,7 tuny drobného elektra, jako jsou například mobilní telefony. Certifikát environmentálního vyúčtování uvádí úspory, které odevzdáním uvedeného objemu elektroodpadu vznikly. Podle spol. ASEKOL to představuje 333 MWh elektřiny, 17700 litrů ropy, 1508 kubíků vody, 13,5 tuny primárních surovin a snížení produkce nebezpečného odpadu o 313 tun. Navíc město snížilo emise skleníkových plynů o 71 tunu CO2.

Společnost ASEKOL takto přesně vypočítala dopad našeho snažení na životní prostředí. Pro lepší představu uvádí, že recyklace tohoto množství elektroodpadu představuje například úsporu vody ve stejném množství, které je potřeba pro 20 254 sprchování a úsporu ropy, rovnající se spotřebě pohonných hmot při ujetí 261 tisíc kilometrů v běžném osobním automobilu.

Dle sdělení společnosti EKO-KOM jsme vytříděním 1182 tun odpadu, který tím byl vrácen k dalšímu zpracování a využití, přispěli ke snížení „uhlíkové stopy“ o 1340 tun CO2.

"Všem těm, kteří tříděním takto zásadně přispívají k ochraně životního prostředí, patří obrovský dík," uvádí Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši.


Zdroj: město Aš

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy