Aš: Na stavební úpravy ve dvou sídlištích požádá město o státní podporu

Město Aš usiluje o přidělení dotace ze Státního fondu rozvoje bydlení na dvě nyní probíhající investiční akce: stavbu parkoviště v Mírové ulici a revitalizaci sídliště Příbramská, Mikulášská. Na obě investice lze získat až polovinu uznatelných nákladů, nejvýše však šest miliónů korun na jednotlivý projet.

dezinfekce

Podání žádosti schválilo zastupitelstvo města na zasedání, konaném dne 25. dubna 2018. Výzva SFRB z programu regenerace sídlišť – úprava veřejných prostranství bude vyhlášena v červenci 2018.

Úpravy prostranství v sídlišti Mírová, Tesařská probíhají od března. Cena díla z výběrového řízení je 3,64 miliónu korun (+21% DPH). Zakázku za tuto cenu pro sebe získala Stamoza Cheb, společnost s ručením omezeným. Termínem dokončení je také poslední den v srpnu 2018.

V Mírové (při levé straně) se buduje nové parkoviště s kapacitou 12 šikmých parkovacích míst, včetně jednoho vyhrazeného parkovacího místa pro osoby tělesně postižené. Obnoví se také stávající parkoviště u Lidového domu, kde bude dalších 19 kolmých parkovacích míst, včetně jednoho vyhrazeného parkovacího místa pro osoby tělesně postižené. Projekt počítá také s novým veřejným osvětlením, novou dešťovou kanalizací a sadovými úpravami.

Nově zřízený chodník podél nových parkovacích míst bude prodloužen směrem k Šumavské ulici, kde bude napojen na stávající chodník, a k Tesařské ulici, kde bude rovněž napojen na stávající chodník.

Vykácené stromy a odstraněné keře nahradí nová výsadba stromů menšího kompaktního vzrůstu a pásová výsadba keřů.

Investiční akci s oficiálním názvem „Revitalizace sídliště Příbramská, Mikulášská, Aš“ provádí společnost Vodohospodářské stavby Teplice VHS, společnost s ručením omezeným. Zhotovitel vyhrál výběrové řízení s cenou 36,67 miliónu korun (+21% DPH). Zahájení stavby a předání staveniště je dle smlouvy o dílo k 1. březnu 2018, termínem dokončení stavebních prací a předání stavby je 31. říjen tohoto roku.

V sídlišti Příbramská, Mikulášská vznikne obytná zóna, nová parkovací stání, parkourové hřiště a komunikace pro pěší. Dále proběhne montáž nového veřejné osvětlení a položí se nová dešťová kanalizace.

Rekonstruovány jsou stávající silniční komunikace z asfaltu a chodníky, které budou převážně také asfaltové a v okolí kostela sv. Mikuláše ze žulových kostek. Počítáno je s povrchem parkoviště z vegetačních tvárnic a zámkové dlažby. V sídlišti se vybuduje 133 parkovacích stání včetně 11 parkovacích míst vyhrazených pro osoby tělesně postižené.

Místo stávajícího oploceného hřiště na míčové sporty vznikne nové parkourové hřiště, s povrchem z protipádové dlažby a pryžového granulátu.

V rámci revitalizace přibude nové vybavení mobiliáře, jehož součástí jsou ocelo-dřevěné lavičky, odpadkové koše, hrací prvky na parkourové hřiště, ocelové sušáky na prádlo, venkovní gril, posezení, stojany na kola a stůl na stolní tenis. Na závěr bude vysazena nová zeleň.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy