Aš: Na pozemky honitby bude veřejnosti omezen vstup

Odbor životního prostředí Městského úřadu v Aši vydal opatření obecné povahy, kterým se nařizuje zákaz vstupu do části honitby Mysliveckého spolku Aš. Platnost zákazu začíná dne 16. října 2019 a končí dne 15. ledna příštího roku.

dezinfekce

Opatření uvádí různé časy omezující přítomnost osob v honitbě dle ročního období: v době od 16.10. do 26.10. je zákaz vstupu od 18 do 8.30 hodin následujícího dne, od 27.10. do 30.11. od 16 do 8 hodin, od 1.12. do 15. 1. v době od 15 do 8.30 hodin. Nejpozději do 15. října budou na přístupových cestách umístěny informační tabule s upozorněním na tento zákaz, spolu s kopií opatření obecné povahy.

Omezení, které směřuje ke snížení stavu jelena evropského a prasete divokého, má přispět k zajištění klidu zvěře, a tím i k usnadnění jejího odlovu, zároveň má v období lovu ochránit veřejnost.

Uvedený zákaz se nevztahuje například na vlastníky či nájemce nemovitostí v oblasti se zákazem vstupu, subjekty v toto oblasti hospodařící a složky integrovaného záchranného systému. 

Vstup do lesa byl omezen i minulou zimu, ale protože se stále nedaří zamezit škodám na lesních porostech, způsobených loupáním vysokou zvěří a vyrýváním sazenic zvěří černou, bylo k tomuto opatření přistoupeno i letos.

Honitba se nachází v katastrálním území Horní Paseky, Dolní Paseky, Vernéřov, Aš, Podhradí a Kopaniny (viz mapka s vyznačenou oblastí zákazu vstupu do části honitby Aš).

Kompletní text opatření obecné povahy viz zde.


Zdroj: město Aš

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 01.10.2019 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy