Aš: Město vyčlenilo tři miliony na modernizaci úpravny vody v Horních Pasekách

Informace ze schůze Rady města Aše, konané dne 13. listopadu 2017. Radní měli na programu schůze maraton 40 bodů. V úvodu konstatovali splnění usnesení, týkajícího se zařazení dvou investičních akcí do plánu roku 2018.

dezinfekce

Jedná se o modernizaci úpravny vody v Horních Pasekách -  v návrhu rozpočtu 2018 jsou na akci vyčleněny 3 milióny korun, a nákup nových separačních nádob na tříděný odpad za 1 milión korun.

Rada města schválila ceník služeb spojených se zapůjčením sportovních potřeb v areálu na vrchu Háj. Ceník obsahuje téměř 30 položek, zapůjčit lze vybavení pro letní i zimní sporty, k dispozici je zde i jeho servis.

V rámci rekonstrukce části objektu LaRitmy byly radou města schváleny některé změny v prováděném díle, starosta byl zároveň pověřen k podpisu dodatku č. 1 ke smlouvě o dílo se zhotovitelem, společností RMC STAVBY Cheb. Změny znamenaly některé více a méně práce, dohromady půjde o navýšení nákladů na rekonstrukci o cca 500 tisíc korun. Největší položkou je likvidace dřevomorky v podlahách za cca 490 tisíc korun.

I další letošní investiční akce, kterou je rekonstrukce bezpečnostního přelivu na rybníku ve Vernéřově, se prodraží. Na vině je rostlá skála v hrázi rybníku, s níž projekt nepočítal a která musela být v místě stavby nového bezpečnostního přelivu odstraněna. Vícepráce činí na základě odborného posudku 740 tisíc korun. Rada města změny rozsahu prací schválila a pověřila starostu k podpisu dodatku č. 1 ke smlouvě o dílo se zhotovitelem, spol. ODEHNAL-STAVO Podhradí.

Oddávací termíny. I těmi se rada města zabývá. Nyní schválila termíny pro uzavření sňatků na rok 2018. Další termínovou listinou pro příští rok, kterou rada města schválila, byl plán práce rady a zastupitelstva. V příštím roce se uskuteční 16 řádných schůzí rady města a pět řádných zasedání zastupitelstva. Plán práce musí ještě schválit zastupitelstvo.

Rada města Aše doporučila zařadit do rozpočtu na rok 2018 částku cca 1 milión korun na zakoupení endoskopického vybavení pro vyšetření tlustého střeva. O nákup a zapůjčení tohoto lékařského zařízení požádal za spol. Medica GR MUDr. Georgis Konstantinidis.

Radní se seznámili se statistikou týkající se ašského školství. Jen namátkou, do mateřských škol dochází 417 dětí, 16 míst je v MŠ volných. Školní družiny jsou využívány z 80 % svých kapacit, školní vývařovny využívá cca 50 procent žáků. Žáků základních škol je ve školním roce 2017-18 celkem 1237 (kapacita všech škol je 1580 míst), z toho do ZŠ Kamenná dochází 486, do ZŠ Hlávkova 426 a do ZŠ Okružní 325 dětí, do ZŠ a Praktické školy ve Studentské ulici 79 dětí. ZUŠ navštěvuje 530 žáků.

Radní zrušili v plném rozsahu své usnesení z 16. 10. 2017 a nedoporučují zastupitelstvu města schválení prodeje budovy Jiráskova 1. Původním usnesením byl schválen prodej objektu konkrétnímu žadateli, nyní rada změnila názor a budovu chce ponechat v majetku města a tuto přebudovat na bytové jednotky.

Rada města schválila plán středních oprav komunikací pro rok 2018. V seznamu jsou komunikace v ulicích Na Vrchu, úsek o délce 100 metrů, včetně chodníku mezi Hlavní a Na vrchu nad prodejnou p. Tolara, cca 1500 metrů chodníku od ZŠ Hlávkova po bývalou školu v Mokřinách, cca 285 metrů dlouhý úsek v ulici Luční, cca 565 metrů vozovky v Mokřinách – od restaurace Klasik po bývalou školu, cca 70 metrů komunikace v ulici Máchova, 160 metrů dlouhý úsek v ulici Čelakovského, 160 metrů dlouhý úsek v ulici Horova a 50 metrů dlouhý úsek v ulici Kaplanka. Na střední opravy bude v roce 2018 k dispozici 7,6 miliónu korun, z toho 4,8 miliónu na vozovky, a 2,8 miliónu na chodníky.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy