Aš: Město schválilo nové podmínky pro přidělování bytů s pečovatelskou službou

Informace ze schůze Rady města Aše, konané dne 16. července 2018.

dezinfekce

Úvod schůzí většinou obstarává kontrola plnění již dříve přijatých usnesení. Jinak tomu nebylo ani nyní. Jedním z nich byla žádost o poskytnutí příspěvku pro sportovní reprezentantku ČR, připravující se na zimní olympijské hry, mimo zavedená pravidla pro poskytování individuálních dotací pro sport. Rada města poskytnutí této podpory, na základě nesouhlasného stanoviska komisí rady, neschválila. Komise upřednostňují podporu místních aktivit s tím, že finanční podporu reprezentantů ČR by měl zajišťovat stát.

Rekonstrukce úpravny vody v Horních Pasekách se prodraží. Při odkrytí dvou ocelových nádrží bylo zjištěno, že jsou kompletně zabetonovány. Původní projektová dokumentace se nedochovala a předpokládalo se standardní řešení v podobě uložení nádrží na betonových blocích. Rada města v této souvislosti schválila uzavření dodatku č. 1 ke smlouvě o dílo se zhotovitelem, společností Odehnal-Stavo Podhradí. Dodatkem se prodlužuje termín dokončení stavby z konce září do 17. října, vícenáklady činí cca 385 tisíc korun.

Rada města se seznámila se zprávou o činnosti stravovací komise, která vyhodnocuje pokrmy, připravované příspěvkovou organizací Zařízení školního stravování. Ze zprávy mj. vyplývá, že ve školním roce 2017/18 bylo odebráno 157 491 obědů, což je 210 méně, než ve školním roce předchozím.

Město Aš se umístilo na 3. místě v soutěži obcí EZ-liga. Jedná se o soutěž měst a obcí Karlovarského kraje, které mají uzavřenou smlouvu se společností Asekol ve sběru drobného elektra za rok 2017. Rada města odsouhlasila přijetí ceny za třetí místo, kterou je částka pět tisíc korun.

Rada města schválila nové zásady pro přidělování bytů v domě s pečovatelskou službou v Dlouhé ulici. V nových zásadách je mj. doplněno několik podmínek: žadatelé musí být poživateli starobního důchodu nebo plného invalidního důchodu a pocházejí-li z jiných měst či obcí, předkládají doklad o bezdlužnosti formou čestného prohlášení.

Rada města schválila přijetí daru - povodňového plánu obce s rozšířenou působností - od Karlovarského kraje. Povodňový plán v ceně 205 tisíc korun mělo město AŠ od KV kraje dosud ve výpůjčce.

Toulavé kočky – i toto téma bylo na programu pondělní schůze. Rada města vzala na vědomí informaci o řešení této problematiky, které spočívá ve spolupráci skupiny dobrovolníků a městské policie. MP zajišťuje odchyt koček, jejich vyšetření u veterináře a kastraci.

Rada města ve funkci valné hromady jako jediný společník při výkonu působnosti valné hromady společnosti Ašské služby schválila prodloužení termínu dokončení středních oprav se zhotovitelem Algon do 15. října 2018. Alfon opravuje komunikace v ulicích Na Vrchu a Máchova.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy