Aš: Město bude modernizovat základní školy

Informace ze schůze Rady města Aše, konané dne 4. března 2019

dezinfekce

Program první březnové schůze Rady města Aše obsahoval dohromady 42 bodů. Radní v úvodu neodsouhlasili zapojení města v projektu nazvaném Příběhy našich sousedů, který připravuje o.p.s. Post Bellum k 30. výročí „sametové“ revoluce. O účast neprojevily zájem ašské školy.

Rada města jmenovala konkurzní komisi na obsazení vedoucího místa ředitele příspěvkové organizace Mateřská škola Aš, Nohova 2201. Konkurzní řízení na tuto pozici bylo vyhlášeno z důvodu končícího šestiletého funkčního období současné ředitelky.

Rada města vzala na vědomí splnění usnesení, kterým bylo uloženo odboru správy majetku a investic zpracování koncepce rozvoje, obnovy a péče o městskou zeleň na roky 2019 – 2023. Koncepce zahrnuje plán péče o stromořadí, parky, zeleň v sídlištích, v zahradách školských zařízení a na dalších pozemcích města.

K připravované rekonstrukci komunikace a chodníků v ulicích Petra Bezruče a Tylově a stavbě parkoviště pro pečovatelský dům v Dlouhé ulici rada města schválila výsledky výběrových řízení na technický dozor investora a koordinátora BOZP. Starosta města byl pověřen k podpisu smlouvy s Ing. Martinem Štecherem (technický dozor investora, nabídková cena 178 tisíc korun) a společností KONTROL, s.r.o. Most (koordinátor BOZP, nabídková cena 70 180 Kč).

I další usnesení se týká výše uvedené stavby. Tentokrát rada města po projednání schválila zajištění autorského dozoru. Pro rekonstrukci chodníků a komunikace v ulicích Petra Bezruče a Tylova společnost AZ Conzult Ústí nad Labem (59 300 Kč), pro parkoviště u domu s pečovatelskou službou společnost Dopravní stavby a venkovní architektura Cheb (32 065 Kč).

Modernizovat se bude také na základní škole v Hlávkově ulici. Rada města v této souvislosti schválila výsledky tří výběrových řízení – stavební část bude svěřena společnosti ODEHNAL – STAVO Podhradí, dodávky nábytku a vybavení učeben se ujme společnost Cintl Malá Hleďsebe, konektivity společnost KBM Aš. Jedná se o investiční akci podpořenou evropskou dotací, dle výsledků výběrových řízení dohromady za cca 10,5 miliónu korun.

Obdobnými změnami projde také základní škola v Okružní ulici. Zde vyhrála zakázku na stavební část společnost ŠU-STR Cheb, učebny vybaví společnost PNP Furniture Karlovy Vary. I tady jde o investiční akci podpořenou dotací z EU, dle výsledků výběrových řízení dohromady za cca 5,4 miliónu korun.

Revitalizace sídliště Sadová, Žižkova: výběrové řízení na studii úprav území mezi ulicemi Šumavská, Hlavní, Sadová, Mírová, Skřivánčí a Žižkova vyhrál Ateliér Rákos Mariánské Lázně. Studii vyhotoví za 219 500 Kč. Rada města vítěze schválila.

Také dodavatel nového jídelního výtahu do mateřské školy v Moravské ulici se soutěžil. Rada města potvrdila vítěznou nabídku, podanou společností RMC STAVBY Cheb, která zařízení dodá za 317 tisíc Kč (bez DPH).

A konečně poslední výběrové řízení této schůze – projektová dokumentace k rekonstrukci místní komunikace Nádražní ulice. Vítěz: Ing. Martin Štecher, cena: 617 tisíc Kč (cena je za PD a autorský dozor).

Rada města schválila uzavření dohody o partnerství a spolupráci se Sportovní unií Chebska při pořádání oslav Dne sportu. Aš na autogramiádu a besedy s bývalými sportovními hvězdami a galavečerem s vyhlášením nejlepších sportovců okresu Cheb za rok 2018, přispěje částkou 10 tisíc korun. Akce se koná ve dnech 5. a 6. dubna.

Rada města odsouhlasila přijetí peněžního daru od společnosti CHEVAK Cheb v hodnotě 10 tisíc korun na nákup trampolíny pro mateřskou školu v Nohově ulici.

Zastupitelstvu města rada doporučila vzít na vědomí zprávu o prodeji nemovitého majetku za rok 2018. V uvedeném roce byl odprodán nemovitý majetek za 5,34 miliónu korun. Jednalo se vždy o prodej pozemků.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy