Aš: Modernizace kamerového systému

Rada města schválila podání žádosti na projekt z dotace ministerstva vnitra a doporučila zastupitelstvu schválit předfinancování ve výši 350 tisíc korun. Spoluúčast města je 43 750 korun. V systému má přibýt kamerový bod, modernizováno bude mj. také dohledové pracoviště.

dezinfekce

Informace ze schůze Rady města Aše, konané dne 4. 2. 2019

Rada města Aše se úvodu zabývala několika kontrolami plnění dřívějších usnesení. Z této kategorie je také usnesení s dlouhodobou platností, týkající se péče o městskou zeleň za období 2013 – 2018. Rada vzala splnění tohoto usnesení na vědomí. Koncepce se týká péče o zeleň v parcích, zahradách škol a školek, v sídlištích a na ostatních pozemcích. Zařazena jsou zde také stromořadí. Od roku 2012 do roku 2018 bylo dle tohoto konceptu v Aši ošetřeno 1932 stromů. V současné době se připravuje koncepce na roky 2019 – 2023.

Zpráva z jednání dopravní komise. To bylo další téma pondělní schůze. Rada vzala zprávu na vědomí s tím, že odbor správy majetku a investic má za úkol zadat zpracování projektové dokumentace na vybudování chodníku podél objektu mateřské školy v ulici Nohova. Nový úkol má také městská policie, která bude častěji kontrolovat parkování vozidel v křižovatkách kolem Chebské a Komenského ulice.

Rada města Aše schválila výsledek výběrového řízení na rekonstrukci komunikace a chodníků v ulicích Petra Bezruče a Tylova a stavbu parkoviště u domu s pečovatelskou službou v Dlouhé ulici. Zároveň pověřila starostu podpisem smlouvy s vítěznou společností ALGON Praha. ALGON nabídl v aukčním kole cenu 24,9 miliónu korun (s DPH 30 miliónů korun).

Rada města Aše schválila smlouvu o poskytnutí dotace z rozpočtu města pro Západočeskou univerzitu Plzeň ve výši 17 tisíc korun. Prostředky jsou určeny na kurz Univerzity třetího věku s názvem Psychologie osobního rozvoje. Kurz proběhne v letním semestru 2018 – 2019.

Městský kamerový systém se má modernizovat. Rada města schválila podání žádosti na projekt z dotace ministerstva vnitra a doporučila zastupitelstvu schválit předfinancování ve výši 350 tisíc korun. Spoluúčast města je 43 750 korun. V systému má přibýt kamerový bod, modernizováno bude mj. také dohledové pracoviště.

Krajská správa a údržba silnice KV kraje chystá celkovou opravu komunikace části Hlavní a Chebské ulice. Rada města Aše nyní tuto záležitost projednala a doporučila zastupitelstvu schválit podíl města na nákladech na projektovou dokumentaci ve výši 111 tisíc korun. Projekt bude zpracován pro úsek od křižovatky s Okružní ulicí po křižovatku s ulicí Palackého.

Rada města schválila dotaci pro pana Davida Březinu. Podpora ve výši 14 800 korun je určena na jeho start na závodech v silových sportech v Austrálii.

Rada rovněž podpořila LK JASAN, a to dotací ve výši 35 765 korun. Prostředky jsou určeny na účast tohoto sportovního oddílu na mistrovství republiky a závodech Českého poháru v běhu na lyžích a biatlonu.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy