Aš: Komín byl zabetonovaný, musel se postavit nový

Před dokončením jsou dvě investiční akce, směřované do úprav budovy základní školy v Kamenné ulici. Jedná se o novou plynovou kotelnu, která nahradí centrální zdroj dálkového vytápění, a stavbu výtahu.

dezinfekce

Obě investiční akce, nyní dohromady za cca 3,5 miliónu korun (cena je sDPH), jsou na sklonku prázdnin před dokončením. Rada města Aše na své srpnové schůzi schválila více a méně náklady, týkající se odvodu spalin z kotlů. Zjistilo se totiž, že stávající komínové průduchy, se kterými projekt původně počítal, nelze použít, protože byly v minulosti v některých částech zabetonovány. U pláště budovy proto musel být vystavěn komín zcela nový. Cena díla se tak zvýšila o cca 100 tisíc korun (cena s DPH). Kotelnu buduje vítěz výběrového řízení, sokolovská společnost Radek Tirala – vodoinstalace (cena z výběrového řízení byla 1,3 miliónu korun).

Zajištění bezbariérovosti přístupu do školní budovy bylo svěřeno společnosti RMC STAVBY Cheb, která zvítězila ve výběrovém řízení s nabízenou částkou 2,1 miliónu korun. Za tuto částku se provedla bezbariérová úprava vstupu do žákovských šaten 1. stupně, zrekonstruovala se sociální zařízení v přízemí, kde vzniklo WC pro osoby zvláště tělesně postižené a zároveň byly opraveny sprchy pro tělocvičnu. Vně budovy byl přistavěn osobní výtah propojující všechna tři podlaží budovy, která jako první z ašských škol umožní bezbariérový přístup.

Obě technická zařízení budou umístěna v zadním traktu školy, takže nebudou nijak rušit ráz této více než sto let staré budovy.

Dle smluv o dílo mají být veškeré práce hotové do začátku nového školního roku.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy