Aš, Habartov: Řídili pod vlivem alkoholu. Nadýchali přes dvě promile

Policisté z Obvodního oddělení v Aši sdělili podezření 48letému muži z Chebska ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

dezinfekce

Podezřelý muž měl 21. července 2019 v nočních hodinách řídit osobní motorové vozidlo značky Opel v Aši. Řidič jel ve směru od ulice Okružní do ulic Slovanská, Hlavní a Šaldova. Tam byl policejní hlídkou zastaven a zkontrolován. Policisté během kontroly muže vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol. Muž souhlasil a naměřili mu 2,39 a 2,35 promile alkoholu. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Za uvedený přečin mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Podobný případ řešili policisté z Obvodního oddělení v Habartově. Ti sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 29letému muži ze Sokolovska.

Podezřelý muž měl ve stejný den řídit vozidlo značky Volkswagen po ulici 1. Máje, kde byl v nočních hodinách policejní hlídkou zastaven. Policisté muže vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol. Řidič nenamítal a naměřili mu 2,58 a 2,53 promile alkoholu. Další jízdu muži policisté zakázali. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.08.2019 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy