Aš, Cheb: Řídili pod vlivem alkoholu

V prvním případě sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky policisté z Obvodního oddělení Aš, a to dvaadvacetiletému muži z Chebska.

dezinfekce

Uvedený muž řídil osobní vozidlo ve městě Aš, přičemž ho kontrolovala hlídka policie. Během silniční kontroly řidiče vyzvala, aby se podrobil dechové zkoušce na zjištění přítomnosti alkoholu v krvi. Řidič vozidla Volkswagen se dechové zkoušce podrobil a její výsledek byl 2 promile alkoholu. Tento řidič navíc pod vlivem alkoholu neřídil poprvé. V roce 2016 byl za obdobné jednání odsouzen Okresním soudem v Chebu.

Sedmačtyřicetiletému muži pak sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky policisté z Obvodního oddělení Cheb – město.

Ten řídil osobní vozidlo značky Audi ve městě Cheb. Během silniční kontroly byl policisty vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce na zjištění přítomnosti alkoholu v krvi. Této zkoušce se podrobil a její výsledek byl pozitivní s hodnotou 2,46 promile alkoholu. I opakovaná dechová zkouška byla pozitivní a její výsledek byl 2,55 promile alkoholu. Řidič se poté podrobil odběru biologického materiálu, tedy moči a krve. Na základě znaleckého posudku pak byla řidiči stanovena hodnota 2,3 promile alkoholu v krvi.

Vzhledem k tomu, že první řidič se dopustil takového jednání opakovaně, hrozí mu trest odnětí svobody v délce až tří let. Řidiči vozidla Audi pak trest odnětí svobody v délce jednoho roku.

prap. Bc. Michal Žáček
nprap. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 24.02.2018 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy