Ajaxův zápisník slaví 18 let

Projekt Ajaxův zápisník vznikl v roce 2001 jako dílo jedné z policejních preventistek tehdejšího sokolovského okresu. A co to Ajaxův zápisník vlastně je? Jedná se o pracovní sešit, který je určen pro první stupeň základních a praktických škol. Žáci se sešitem během celého školního roku pracují a pomocí her a různých úkolů si osvojují základní zásady bezpečnosti, morálního chování či základy právního vědomí.

dezinfekce

Nenásilnou formou her a plněním úkolů tak děti vstupují pozvolna do světa dospělých. Během celého školního roku děti zápisníkem provádí policejní pes Ajax, který je také považován za maskota celého projekt.

Do projektu Ajaxův zápisník se v letošním školním roce zapojilo celkem 2496 žáků ze 71 základních a praktických škol z celého Karlovarského kraje. Zápisníky byly žákům předány na začátku tohoto školního roku z rukou policejního preventisty, který je v úvodu s projektem seznámil a ještě je několikrát během školního roku navštíví.

Závěrem školního roku bude, jako každoročně, pro děti uspořádán “Den s Ajaxem,“ na kterém se žáci seznámí s prací některých služeb Policie ČR případně Městské policie. Žáci uvidí ukázky práce služebních kynologů, dopravních policistů, pořádkové jednotky, ukázky sebeobrany, techniky a další. Toto setkání bývá pro děti odměnou za celoroční práci se zápisníkem, kde jsou náležitě odměněny i při plnění sportovních i vědomostních disciplín.

Bližší informace k předešlěmu Dni s Ajaxem viz zde.

I v tomto školním roce žáci třetích tříd většiny základních a praktických škol v našem kraji obdrželi sešit Ajaxův zápisník II zcela zdarma, a to díky finanční podpoře Krajského úřadu Karlovarského kraje.

nprap. Mgr. Věra Hnátková


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy