Sokolov: Vzniknou dva nové úseky cyklostezky (TV Západ)

Dvě další části cyklostezek vzniknou v Sokolově. Město bylo úspěšné se žádostí o dotaci z programu IROP a Rada pak schválila předložené projekty.

dezinfekce

„Ta první část je mezi Sokolovem a Dolním Rychnovem. Tzn., že spojujeme naše město a obec Dolní Rychnov. Náklady jsou kolem 19 milionů, přičemž neuznatelné náklady, plus podíl města, budou ve výši čtyř milionů korun. Jsme rádi, že jsme tady byli úspěšní. Druhá cyklostezka je z našeho pohledu ještě významnější, protože jezero Michal máme nyní spojeno se starým městem, se spodní částí, ale nikoli však s Mičurinovou ulicí a se samotným sídlištěm Michal. A to se touto druhou částí povedlo. Já jsem za to osobně moc rád. S kolegy jsme to řešili, protože tam jsou celkové náklady kolem 19 milionů a spoluúčast města je pomalu k osmi milionům, protože je tam úsek, který jsme bohužel do IROPu zahrnout nemohli. Nicméně jednoznačně a jednomyslně Rada toto odsouhlasila, protože to bereme jako opravdu úžasnou záležitost, že se z dopravního terminálu dostanete na kole k jezeru Michal, a to právě přes frekventované části, jako je zmiňovaná ulice Mičurinova, Marie Majerové, kolem Tesca a přes sídliště Michal. Takže za to jsme velice rádi,“ vysvětlil starosta Sokolova Jan Picka.

Kompletně by cyklostezky měly být dokončeny v roce 2020.

„To jsou poslední dvě cyklostezky, které nás tak trošku napadají, myslíme si, že tím už bude možnost a prostor pro cyklostezky v Sokolově vyčerpán. Co je ještě součástí projektu, na to bych nerad zapomněl, s jednou cyklostezkou jdeme z malé části také směrem ke Svatavě. To je důležité z toho důvodu, že co by místopředseda mikroregionu východ, dobře vím o aktivitě mikroregionu Kraslicko, kde kolegové již zpracovávají projekt, který má spojit město Kraslice, Rotavu a Oloví se Sokolovem. Do toho vstupuje ještě samotný mikroregion Sokolov – východ, který od Svatavy jde kolegům naproti. Takže na této důležité cyklostezce, protože povede podél krásné říčky Svatavy a nádhernými lesy, se podílejí tři subjekty, a já doufám, že i tady to všechno dobře dopadne,“ dodal starosta.

V současné době se připravuje dokumentace pro stavební povolení první etapy cyklostezky Svatava. Trasa prvního úseku povede z Kraslic podél řeky Svatavy na železniční stanici Rotava. V dalších letech bude cyklostezka budována dále do Oloví a Hřebenů. Současně budou práce probíhat i na trase ze Sokolova.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy