Sokolov: Vojenská škola neotevře, policejní pokračuje (TV Západ)

Ani pro nadcházející školní rok se nepodaří otevřít střední vojenskou školu v Sokolově. Důvodem je malý počet studentů, kteří zvládli přijímací řízení.

dezinfekce

„Přesto to nechceme vzdát. Takže podnikáme nejrůznější akce pro podporu toho, abychom v příštím školním roce nabrat mohli. Pořádáme soutěž pro žáky 9. a 8. tříd. Chceme školu propagovat i mimo kraj, nejen v našem kraji. Opravdu máme vážný zájem, aby se škola otevřela,“ uvedl radní Karlovarského kraje Jaroslav Bradáč. 

Šance ale možná bude pro otevření učňovského oboru. 

„Armáda přišla i s námětem, který si myslím, že má logiku, že by vedle maturitního oboru, který by měl v Sokolově vzniknout, jedná se o strojírenský obor, by měl být obor ještě učební tzv. „Háčkový,“ který by vychovával specialisty řemeslného typu, kteří v armádě také chybí. Mě se zdá, že to má hlavu i patu. Ale bude záležet na mateřské škole Moravské Třebové, aby to uchopila a dovedla do správného stavu,“ přiblížil radní.

Naopak velký zájem je o studium na Střední policejní škole, která už v Sokolově funguje. Otevře dvě třídy s 52 nováčky. Škola získá i další prostory.

„Vzhledem k tomu, že stále počítáme s tím, že tam budou školy dvě, tak na základě vstřícnosti města Sokolov, se podařilo vedle školy získat sousední budovu Základní školy, kam se po určitých úpravách přesune policejní škola tak, aby mohly fungovat jak naše škola, tak vojenská a policejní. Na úpravu budovy jsme uvolnili prostředky. Máme smlouvu s městem Sokolov, takže doufám, že to dobře dopadne,“ dodal Bradáč.

Vyšší policejní škola a Střední policejní škola Ministerstva vnitra v Praze zřídila ke dni 1. září 2018 pobočku v Karlovarském kraji v areálu Integrované střední školy technické a ekonomické Sokolov. Žáci studují obor Bezpečnostně právní činnost.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy