Sokolov: Přechod pro chodce do Dolního Rychnova se už staví (TV Západ)

Na frekventované křižovatce mezi Sokolovem a Dolním Rychnovem vzniká přechod pro chodce. Akci financují tři subjekty.

dezinfekce

„Já jsem rád, že současné vedení města Sokolova opět mohlo přispět k tomu, že jsme splnili slib, který jsme dali nejen obyvatelům našeho města, ale také obyvatelům Dolního Rychnova. Již před několika lety jsme byli kontaktováni nejen Rychnováky ale také sokolovskými občany, že je velice nebezpečná a nepřehledná situace právě při přecházení frekventované silnice mezi Dolním Rychnovem a Sokolovem. Jsem rád, že v současné době je to ve stádiu už samotné výstavby. Chtěl bych za to poděkovat vedení Karlovarského kraje, ale také vedení obce Dolní Rychnov a samozřejmě i svým kolegům v zastupitelstvu, protože my jsme se domluvili na tom, že společnými silami zde požadovaný přechod pro chodce vy budujeme. Náklady jsou kolem jednoho milionu korun. Domluvili jsme se, že budou spravedlivě rozděleny na třetiny. Tzn., že každý z účastníků – Dolní Rychnov, Sokolov a Karlovarský kraj, do toho půjdou s částkou do 350 tisíc korun,“ vysvětlil starosta Sokolova Jan Picka.

Práce by měly být hotovy na přelomu května a června. Dalším místem, které by na stejné komunikaci mělo doznat změn k lepšímu je křižovatka u čerpací stanice ONO.

„Tato silnice do budoucna bude ještě frekventovanější. My už netrpělivě čekáme na to, až se dodělá třetí část obchvatu města Sokolova. Pak s velkou pravděpodobností, hraničící téměř s jistotou, dojde k tomu, že právě zde bude velký nárůst jak nákladních, tak také osobních vozů, které budou přes Sokolov jezdit na dálnici D6. Bezpečnostní přechod si o to říkal již v dřívější době, ale teď je ta nutnost ještě větší. S tím také souvisí vybudování dalšího kruhového objezdu nebo zpřehlednění velké křižovatky, která je u čerpací stanice ONO v oblasti Sokolova – Stará Ovčárna. Skutečné náklady vyplynou až z projektu, který se v současné době realizuje. S Karlovarským krajem děláme všechno pro to, aby byl projekt co nejdříve hotov a abychom co nejdříve mohli přistoupit k realizaci této křižovatky. Ta je v celku nepřehledná, protože dvě vedlejší silnice jsou mimo osu. Tzn., že řidiči si mnohdy dávají přednost a čekají, kdo kam pojede. Takže tato křižovatka si také říká o větší úpravu,“ dodal Picka.

Finanční objem celé akce vyplyne až z projektu, na kterém se zatím intenzivně pracuje.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy