Sokolov: Pod Vítěznou leží panely. Oprava Spartakiádní se prodraží (TV Západ)

Komunikace na sokolovském sídliště Vítězná v sobě odkryly další tajemství. Po kavernách a výdutích v ulici Vítězná, se ve Spartakiádní objevily velké panelové bloky, které zkomplikovaly počínající opravy. A to přesto, že město využilo všechny dostupné prostředky, aby problémům předešlo.

dezinfekce

„Nechali jsme si georadarem zpracovat různé snímky, abychom věděli, kde nás mohou potkat nějaké kaverny. Také jsme do kanalizačního potrubí poslali sondy. Tzn., že jsme si pořídili videozáznam, jak ta kanalizace vypadá. Zkrátka – opravdu platí to, co jsem už tvrdíval Sokolovákům, že jsme udělali vše pro to, abychom tomu, kdo bude zhotovovat tuto stavbu, dali maximální informace. Bohužel při samotném zahájení stavby jsme narazili na něco, s čím se současné vedení města Sokolova v samotném městě ještě nesetkalo. Zjistili jsme, že velká část sídliště Vítězná leží na betonových deskách. Jedna velká betonová deska je právě v oblasti ulice Spartakiádní. Firma, která zhotovovala stavbu, musela tyto práce přerušit, protože dojde k navýšení nákladů. Musela počkat na rozhodnutí Rady města, jak má postupovat dál,“ vysvětlil okolnosti starosta Sokolova Jan Picka.

Práce byly přerušené. Lidé také mohou vidět odkryté podloží silnice, které ukazuje jak se s nestabilním prostředím vyrovnali předchozí stavaři.

„Samo sídliště Vítězná je na velice nestabilním podloží, jsou tam jíly, občas se tam mohou nalézt určitě ještě nějaké pozůstatky po těžbě uhlí. Problém je ještě v tom, že na sídlišti Vítězná kdysi byly obrovské kasárny. Z té doby je opravdu zachováno minimum projektových dokumentací a nejsou v takovém stavu, abychom vždy pečlivě mohli vyčíst všechny údaje, které potřebujeme. Všem se samozřejmě za toto malinké zpoždění omlouváme. Dobrá zpráva ale je, že se opravdu daří dopravní situace na sídlišti Vítězná držet v přijatelných mantinelech. My jsme tam vyčlenili odstavnou parkovací plochu, která je obyvateli sídliště Vítězná hojně využívána a zatím to tam je bez větších dopravních problémů,“ přiblížil starosta.

I navýšená cena za opravu komunikace by měla zůstat pod původně plánovaným rozpočtem.

„Spartakiádní ulice – na tu jsme vyčlenili v našem příspěvku v rozpočtu města částku 20 milionů korun. Vysoutěžená částka se dostala na 14 milionů korun, a to mluvím o obou částech. Jak o té, která se bude dělat teď na podzim, tak i o té, která se bude dělat na jaře roku 2018. Dostali jsme se na 14 milionů korun. Teď dojde k nějakému nárůstu. Zatím nemáme úplně přesně vykalkulováno, jak vysoký nárůst ceny to bude. Nicméně i tak jsem přesvědčen, že stejně zůstaneme hluboce pod cenou – pod těmi financemi, které jsme na Spartakiádní ulici měli připravené,“ dodal Picka.

Přerušené práce už pokračují a ke zpoždění má dojít pouze v řádu dnů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy