Sokolov: Na Michal se vrátí dětská knihovna (TV Západ)

Děti a mládež, ale i senioři a maminky s dětmi ze sokolovského sídliště Michal se mohou těšit na září. Z kancelářských prostor v areálu Chráněného bydlení vzniká nová pobočka Městské knihovny. Kromě půjčování knih se zde budou konat nejrůznější akce pro veřejnost.

dezinfekce

„Pobočka na Michalu – z jednoho prostého důvodu. Na sídlišti Michal, kde bydlí opravdu mnoho našich občanů, jsou tam školy, školky, ale není tam žádné komunitní centrum, tím již dnes vlastně knihovna je, tak takové centrum na Michalu výrazně chybí. Sokolováci si určitě pamatují, že pobočka dětské knihovny na Michalu vždy byla,“ popsala starostka Sokolova Renata Oulehlová.

Kromě návratu knihovny, která dříve sídlila v dnešní tržnici u Plase, jsou dalším důvodem i větší možnosti pro školní i předškolní děti. 

„Naše školy a školky, které v této lokalitě jsou, nemají opravdu šanci z časových důvodů dojít do města a chodit na akce, které se v knihovně pořádají, které jsou výborné a opravdu hojně navštěvované. Nyní budou mít naši nejmenší možnost i v rámci školy, školky zajít do knihovny,“ uvedla starostka.

Zařízení pro půjčování knih a volný čas najde zázemí ve Slavíčkově ulici v areálu Sokolíku, kde se nachází další administrativní budova.

„Prostor bývalého centra ucelené rehabilitace a sociálního klusteru v Sokolově sloužil do současné doby jako kanceláře pro zaměstnance Chráněného bydlení. S nimi jsme se domluvili, oni kanceláře uvolnili, aby tam opravdu mohla být pobočka dětské knihovny. Přestavba, která nebyla nijak náročná, město Sokolov stála 380 tisíc korun. Nyní jsme před dokončením, prostory se budou vybavovat mobiliářem a nakupovat knihy. Rádi bychom 9.9. v 09:00 hodin začali s provozem dětské knihovny na sídlišti Michal,“ pozvala veřejnost starostka Renata Oulehlová.

V současné době probíhají v budoucí knihovně dokončovací práce. Kromě stavebních úprav investovalo město milion korun do nakoupení knih, regálů a dalšího mobiliáře a také mezd pro pracovníky na letošní rok.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy