Sokolov: Město získá dotace na dvě cyklostezky (TV Západ)

Dlouho očekávaná výstavba dvou úseků cyklostezek by měla začít letos v Sokolově. Město získalo závazný příslib dotace na stezku pro cyklisty a chodce Dolní Rychnov – Sokolov v délce 1,2 kilometru a víceúčelovou městskou stezku Bohemia – Stará Ovčárna v délce 2,6 kilometru.

dezinfekce

„Věříme, že začneme již v letošním roce s tím, že bychom cyklostezky pravděpodobně dokončili v roce příštím. První cyklostezka bude spojovat Dolní Rychnov a Sokolov - půjde za současným sokolovským gymnáziem a bude se napojovat na páteřní cyklostezku, která vede za klášterním kostelem podél řeky Ohře směrem Cheb. Což vidíme jako velký přínos pro lidi, kteří např. z Dolního Rychnova dojíždí do zaměstnání do Sokolova,“ popsal první z nich místostarosta Sokolova Jan Picka.

Z předpokládaných nákladů na výstavbu 19 milionů korun město získá téměř 15 milionů z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Druhá cyklostezka povede celá městskou zástavbou.

„Druhá, delší cyklostezka, tak ta nám spojí lesopark, areál Bohemia, který máme u vlakového a autobusového nádraží. Ta nám spojí páteřní cyklostezku, která vede ze spodní části města a jde kolem koupaliště Michal. Budeme kopírovat tzv. Chemičák, tzn., že půjdeme z areálu Bohemia ulicí Dělnickou, kousek podél stávajícího areálu chemických závodů, pak se budou muset cyklisté smířit s tím, že si trošku šlápnou do kopce a vyjedou v ulici Mičurinova. Tou se projede a pojedeme zadní částí za rodinnými domky, které tam stojí a vyjeli bychom kousek od Kauflandu. Tam překonáme hlavní ulici K.H.Borovského a po ulici Marie Majerové, Alšova, Švabinského se dostaneme na kopec, který je nad Lobským potokem. Zde už nějaká stávající komunikace je, takže tu samozřejmě změníme v cyklostezku – poopravíme, a zase se dostaneme k Lobskému potoku. Jak už jsem říkal, tam se napojíme na stávající cyklostezku. Takže Sokolov bude krásně a pohodlně propojen,“ shrnul Picka.

Město ze svého zaplatí úsek 884 metrů a jeho celkový podíl se má pohybovat ve výši 7,3 milionu korun. Dalších 11,3 milionu dostane dotaci ze stejného fondu. Součástí prací je vybudování 17 nových parkovacích míst pro kola.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy