Sokolov: Bývalí olympionici získali nové členy (TV Západ)

Český klub olympioniků z karlovarského regionu a Nadační fond západočeských olympioniků uspořádaly ve čtvrtek 12. září setkání členů se zástupci města Sokolov. V místním pivovaru se mohli pochlubit i dvěma novými členy.

dezinfekce

„Určitě jsme šťastní, že se nám podařilo přesvědčit Lukáše Bauera, že vstoupí mezi nás. On totiž nebyl členem ani Českého klubu olympioniků, považoval se za příliš mladého na funkcionáře, i když to s tím zcela tak nesouvisí. Takže se stal členem Českého klubu olympioniků a tím pádem i Nadačního fondu západočeských olympioniků. Za to jsme moc šťastní, protože je to persona, která má tři olympijské medaile, a konečně máme v Karlových Varech někoho, kdo něco v tom sportu znamenal. Druhým sportovcem je  Rudolf Höhnl - to je skokan na lyžích. V historii byl v „motejlkovo“ partě a Remsovo - to je skupina, která se pravidelně zúčastňovala olympiády a byla i na turnaji čtyř můstků, což je také zajímavá disciplína každoroční zimní, a obsadil třetí místo na Mistrovství světa. Takže to je další persona, která zde v kraji chyběla. Navíc má tady i bydliště, takže jsme rádi, že se nám sem dostaly dvě osobnosti, které jednak mají medaile a za druhé něco v tom sportu znamenaly,“ popsal předseda Nadačního fondu Vladimír Jarý. 

Mezi účastníky nechyběla sokolovská vzpěračská legenda Jan Nagy, bývalý reprezentant v boxu Jaroslav Šlais nebo někdejší volejbalové reprezentantka Jana Růžičková. Starostka i místostarosta jim popřáli hodně spokojenosti v osobním životě a uvedli, že toto setkání je skvělou příležitostí potkat se s lidmi, kteří úspěšně reprezentovali ať už Československo nebo Českou republiku na mistrovstvích světa i olympiádách. A došlo i na předání drobných dárků a pozvání k dalšímu setkání.

Nadační fond západočeských olympioniků vznikl v roce 2011 s cílem podporovat západočeské sportovce, kteří ojedinělým způsobem v minulosti dokázali reprezentovat československé barvy na Olympijských hrách, Mistrovstvích světa, Mistrovstvích Evropy či jiných světových soutěžích. Nadační fond pomáhá sportovcům, kteří jsou již dnes v důchodovém věku a dostali se do tíživé životní situace. Systémová podpora bývalých sportovců v naší republice dosud chybí. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy