Sokolov: Bývalí olympionici a reprezentanti se setkali v pivovaru (TV Západ)

Nadační fond západočeských olympioniků A Český klub olympioniků se na každoroční oficiální listopadové setkání teprve chystá. Ale aby se přátelé, často v pokročilejším věku, mohli vidět častěji, setkávají se i mezitím.

dezinfekce

V loňském roce to bylo v Kynšperku, letos ve středu 6. září v Sokolově.

S bývalými sportovci se sešli mimo jiné zástupci města v čele se starostou Janem Pickou. Pozdravy a drobné dárky předali také místostarostové Renata Oulehlová a Karel Jakobec. Akce se účastnil Antonín Lebeda z TJ Baník Sokolov i vynikající místní vzpěrač Jan Nagy. 

Mezi sportovci byli házenkář Vladimír Haber (stříbro, LOH Mnichov 1972), hokejisté Vladimír Bednář (bronz, ZOH Sapporo 1972), Bohuslav Ebermann (stříbro, ZOH Innsbruck 1976) nebo střelec Miroslav Varga (zlato, LOH Soul 1988). Nechyběl také Vladimír Jarý z nadace a klubu olympioniků a rovněž stříbrný házenkář z Mnichova roku 1972. Ten zároveň pomáhá shánět svým kolegům finanční pomoc, protože oproti dnešním sportovcům si borci v minulosti na velké peníze nepřišli.

„V historii jsme reprezentovali vlastně v podstatě za nic. Odměnou byly třeba při získání olympijských medailí určité dary věcné. Zatímco v dnešní době všichni víme, jak to funguje. Takže my se snažíme právě díky tomu pochopení statutárních orgánů, jak v Karlovarském kraji nebo i v Plzeňském kraji, jejich podporu předávat dál těmto významným sportovcům bývalým,“ přiblížil činnost nadace Vladimír Jarý.

Místní pivovar nechal u příležitosti setkání vyrobit speciální pivní etikety. Během návštěvy se také olympionici podívali do   zázemí pivovaru. O činnosti nadace najdete bližší informace na adrese www.nfzo.cz. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy