Nové Sedlo: Jazzové jaro se blíží (TV Západ)

Již po desáté se v Novém Sedle sejdou milovníci kvalitní jazzové a swingové hudby. Jazzové jaro se uskuteční ve zdejším Kulturním středisku Meteor.

dezinfekce

„Je to 37. ročník. V Novém Sedle to děláme po desáté. Proběhne to 28. dubna od 18:00 hodin v kulturním středisku Meteor v Novém Sedle. První koncert jsme již dělali v Chodově. Tam to bylo zaměřené na swingovou hudbu, kterou hrál Bigband Červení Panteři. Jako hosty jsme pozvali talentované žáky ze Základní umělecké školy v Chodově. Zazpívala s námi dvě jedenáctiletá děvčata. Jedna také zahrála s orchestrem na klarinet. Mimo to zahrála i saxofonový kvartet - Junior kvartet se ZUŠ Chodov. A ten Junior kvartet zahraje také v Novém Sedle jako úvod k celému večeru,“ popsal Karel Tetur, organizátor akce.

Po úvodu žáků nastoupí špičková Pražská dixielandová společnost.

„Hudební skupina, která sestává z mladých lidí, kteří hrají klasický swing a dixieland, čili takový populární jazz. Dnes jsou to opravdu špičkoví pražští muzikanti. Poté bude následovat trio The Masters s herečkou, moderátorkou a vynikající zpěvačkou Terezou Krippnerovou, což také bude opravdu zážitek,“ přiblížil další aktéry Tetur.

Akci podpořil Karlovarský kraj, město Nové Sedlo a Bigband Červení Panteři. I díky tomu je vstup na akci volný, vstupné se nevybírá. Je ale možné si na kontaktu v odkazu zarezervovat místo. Město Nové Sedlo pořádá v nové sezóně řadu společenských a kulturních akcí. Nejbližší další bude 18. května Novosedelská pouť. 

Odkaz - http://jazzovejaro.cz/


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy