Loket: Vánoční trhy se konaly na hradě i náměstí (TV Západ)

Tradiční vánoční trhy v Lokti se opět konaly nejen na hradě, ale i na náměstí. Zde připravilo město řadu atrakcí a stánkový prodej.

dezinfekce

„Není to jenom o hradě, chtěli jsme to rozšířit, aby se celá ta kulisa vánoční atmosféry přemístila i na náměstí. Velice mě to těší, že ten zájem v letošním roce je nebývalý. Od rozsvícení vánočního stromku máme z Facebooku informaci, že přesně to, co se odehrává - ta návštěvnost, bude zhruba jednou taková oproti loňským rokům, se dnes potvrzuje. My zde máme téměř kompletní sortiment, samozřejmě občerstvení a ty klasické věci, jako je svařené víno a medovina. Velice přísně ale hlídáme, aby se nám zde neobjevili trhovci, které je možné vidět v současné době na všech tržnicích a aby ten prodej byl něčím výjimečný. Je to zaměřeno na Vánoc, vše spojené s Vánoci a s dárky na Vánoce,“ uvedl starosta Lokte Zdeněk Bednář.

Na hradě probíhal kulturní program a ukázky historických řemesel a zvyků z Krušných hor a Poohří. Návštěvníci, kteří si zaplatili stokorunové vstupné na hrad si mohli vyzkoušet výrobu slaměných ozdob i vonných františků. Pro štěstí odlévali cín nebo rozkrojením jablka hledali hvězdu.

Bohatý kulturní program vyplnili Bára Štěpánová, pěvecký sbor Cubitus, folklórní soubory Krušnohor, Chomutov a Dyleň Karlovy Vary. Staropražská kapela Třehusk zahrála rozverné a veselé písně. 

Nechyběla i divadelní představení v podání Pouličního divadla Viktora Brauenreitera nebo Buchty a Loutky. Od hradu až po náměstí se táhl špalír lidí. Na náměstí se prodávalo občerstvení i vánoční jmelí a ozdoby. Děti zaujaly ovce v ohradě, řada návštěvníků trhů využilo možnosti focení u vyzdobeného vánočního stromu a saní. Město chystá opět i společné slavení Silvestra.

„Letos se samozřejmě Silvestr bude opět konat v amfiteátru v Lokti, na což bych chtěl všechny co nejsrdečněji pozvat. Opět je nachystán bohatý program. Návštěvnost, stejně tak, jako na těch trzích neustále narůstá, tak věřím, že i v letošním roce bude ten zájem potvrzen a návštěvnost bude velmi vysoká. Chtěl bych všem popřát krásné Vánoce tak, aby mohli spočinout v klidu se svými rodinami, příbuznými, dětmi a aby si toho ducha Vánoc nádherně užili. Chtěl bych popřát všem hodně pevného zdraví, zastupitelům a vedení města pevné nervy v tom, co je před námi a obyvatelům Lokte, aby se jim zde krásně žilo a abychom v dalším roce zase Loket posunuli o kus dále. Krásné Vánoce,“ popřál všem Bednář.

Silvestrovský program pod širým nebem začne ve 20 hodin koncertem skupiny Bugr Country. Od 21 bude pokračovat kapela Red Hot Chilli Revival a od 23 pak Kabát Revival.  Zajištěny budou velkokapacitní stany, hořáky a ohně. Na půlnoc je naplánovaný ohňostroj a program bude pokračovat až do 2 hodin. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy