Karlovy Vary: Vřídlo má rezervní akumulační nádrž (TV Západ)

U karlovarského Vřídla se objevila 5,5 tuny vážící akumulační nádrž z nerezového plechu na 50 tisíc litrů minerální vody. Od firmy ze Sokolova ji za 1,8 milionu korun bez DPH objednala Správa přírodních a léčivých zdrojů a kolonád. Bude sloužit jako záložní řešení pro případ narušení rozvodů minerální vody do stávající podzemní akumulační nádrže.

dezinfekce

„Demontuje se technologie v podzemí pod výtryskovou halou. Tzn., že se řežou trubky odstraňují se závěsy a armatury. Běží pouze část separátorů, to znamená odstraňování plynu z vody a  zabezpečuje se prostor tak, aby se mohla vytvořit krypta, o které jsme mluvili na zastupitelstvu, tzn. ochranný plášť nad celou technologií. Po dohodě v pracovní skupině Vřídlo jsme se rozhodli, že tuto nádrž prozatímně umístíme venku, kdyby došlo k nevratné havárii v rámci oprav dole v podzemí, bude během 8 – 10 hodin vřídelní voda přepojena do této náhradní nádrže tak, aby byla vřídelní voda čerpatelná do všech lázeňských domů tak, jak máme ve smlouvě s městem,“ popsal radní Karlových Varů Pavel Bouška. 

Rekonstrukce Vřídelní kolonády vyjde město zhruba na 28 milionů korun. Po provedení části stavebních prací v hale výstřiku Vřídla bude železná vana přemístěna do suterénu a doplní tu stávající. Bourací práce by měly být hotové do začátku podzimu. Vrchní prostor kolonády projde opravou ve stávající podobě.

„S pokorou a s velkým přáním na srdci i na duši bych strašně rád, aby kompletní oprava technologií byla hotova do zahájení lázeňské sezóny příštího roku. Rezervu si necháváme do příštího Mezinárodního filmového festivalu,“ dodal Bouška.

Průběh rekonstrukce chce město monitorovat i pomocí webových kamer. Prioritou je nyní opravit havarijní stav kolonády a zachovat rozsah služeb dodávek minerální vody pro lázeňské domy.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy