Karlovy Vary: Vánoční trhy budou u Mlýnské kolonády (TV Západ)

Letošní vánoční trhy v Karlových Varech doznají několika změn. Hlavním místem jejich konání bude Mlýnská kolonáda a lázeňské centrum. Dosud se trhy konaly ve Smetanových sadech mezi hlavní poštou a Alžbětinými lázněmi.

dezinfekce

„Letošní vánoční trhy by měly probíhat od lázeňského hotelu Thermal až v podstatě k Grandhotelu Pupp. Měly by projít celým tímto územím. Hlavní centrum by se mělo odehrávat na Mlýnské kolonádě. V současné době společně s KAMem  (s Kanceláří architekta města) vybíráme podobu stánků, které bychom měli nechat vyrobit. Předpokládám, že bychom někdy do konce června měli vědět, jak bude stánek vypadat, abychom je mohli objednat a začneme řešit, kdo by si stánky pronajal a jaké služby bychom tam v rámci stánků nabízeli. Předpokládáme o celkovém počtu zhruba mezi 30 až 40 stánky. Možná se stane, že finanční prostředky v letošním roce nebudou na to, abychom koupili všechny, tzn. že bychom šli postupně a dokupovali potom zase další rok,“ popsala primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová. 

Hlavní cílem změn je oživit lázeňské centrum města. Pro lepší spojení by měl do území zajíždět vyhřívaný mikrovláček. 

„Je to, aby na vánoční trhy měli lidé pocit, že se i projdou. Chtěli bychom propojit běžnou zónu s lázeňským územím, aby se nám lidé dostali i do centra. Je k tomu spojena i možnost, že pokud tam lidé nebudou moci přijít pěšky, protože parkoviště máme přeci jen v centru, ne v lázeňském území, tak nově zakupujeme mj. vláček, který bude vytápěný a bude jezdit i přes zimu. Máme naplánovanou trasu, která by právě šla tímto územím až k Mlýnské kolonádě,“ dodala Ferklová. 

Loňské vánoční trhy se konaly od začátku prosince do konce prvního týdne nového roku. O programu a dalších podrobnostech budeme informovat v našem vysílání.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy