Karlovy Vary: Soutěž Stavby Karlovarska zahájena (TV Západ)

Regionální stavební sdružení Karlovy Vary vyhlásilo 19. ročník přehlídky a soutěže „Stavby Karlovarského kraje.“ Její obsah a zaměření představili pořadatelé v rámci tiskové konference města Karlovy Vary.

dezinfekce

Celkem je v tomto ročníku přihlášeno 20 staveb zkolaudovaných a uvedených do provozu v předchozích třech letech a 5 projektů za období posledních pěti let. Všechny na území Karlovarského kraje. 

Pořadatelé by rádi více oslovili mladou generaci prostřednictvím sociálních sítí, aby podnítili zájem o stavební obory a řemesla.

„Chceme opět řemeslo udělat zajímavým, atraktivním. Nejde to jinak než, že ukážeme krásné stavby, které ať už veřejný či soukromý investor v Karlovarském kraji postavil. Pro nás bylo zásadní získat jako spoluvypisovatele soutěže kraj a Karlovy Vary. To se nám podařilo. Spolu s nimi budeme pracovat na formátu dále. Samozřejmě spolupracujeme s celou odbornou veřejností,“ uvedl viceprezident Svazu stavebních podnikatelů Rudolf Borýsek. 

Na akci se podílí také další města a obce v kraji. Do soutěže jsou přihlášeny bytový dům, rozhledna, divadlo, Základní umělecká škola, nádraží, stavby občanské vybavenosti, průmyslové stavby, stavby dopravní. Soutěží i lávka či pietní místo. V přehlídce projektů nalezneme z Karlových Varů Rezidenci Svatošská, lávky pro pěší v Karlových Varech, v Sokolově a v Chebu, z Aše pak projekt zázemí fotbalového klubu. 

Hlasování veřejnosti probíhá na internetu do 7. června do 16:00 hodin. Všichni, kteří se zúčastní hlasování, budou zařazeni do slosování o 3 hodnotné ceny.

„My jsme vytvořili malý realizační - produkční tým. Chceme jít cestou moderních médií, sociálních sítí. Proto např. ceny v letošním roce jsou zaměřeny na toto publikum a jsou to mobilní telefony - chytrý,“ doplnil Borýsek. 

Za uplynulých 18 let bylo zveřejněno 491 nových a někdy i méně známých realizací staveb a projektů. Výsledky letošního ročníku budou vyhlášeny v rámci „Dnů stavitelství a architektury Karlovarského kraje 2019“ na slavnostním večeru v Galerii umění v Karlových Varech dne 7. června. Hlasovat můžete na adrese www.stavbykarlovarska.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy