Karlovy Vary: Roztančený festival nabídl pestrý program (TV Západ)

V rámci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech uspořádal Karlovarský kraj akci pro širokou veřejnost. Ve čtvrtek 5. července, v den státního svátku, se od 15 hodin rozběhl pestrý program, který pokračoval až do večera.

dezinfekce

„Karlovarský kraj v minulosti pořádal Večer kraje pouze pro VIP hosty. Chceme, aby tento den byl nejen pro občany Karlovarského kraje, ale i pro všechny návštěvníky Mezinárodního filmového festivalu. Minulý rok jsme byli v jiném prostoru, kam nám moc návštěvníků nepřišlo, a proto jsem ráda, že letošní Roztančený festival se koná zde, ve Dvořákových sadech, což je v centru dění Mezinárodního filmového festivalu. Jsem přesvědčena o tom, že program, který jsme připravili, se bude líbit a že opravdu festival společně roztančíme. Dnes zde budou Čiperkové, na ty se mohou těšit ti nejmenší. Pak ti trochu starší se mohou těšit na zpěváka Timmy White, poté přijde Verona, a jak já říkám, pro ty starší, jako jsem já, tak v osm hodin přijede Dalibor Janda. Písně jako - Hurikán a Kde jsi, si určitě nikdo nenechá ujít. Ale připravili jsme i další doprovodný program. Je zde fotokoutek, spousta atrakcí – bublinová a žonglérská show. Taky jste viděli, že jsme byli aktéry – přivezli jsme zmrzlinu a cukrovou vatu, která bezprostředně k Roztančenému festivalu patří. Já se na ten den těším, těším se, že se tady s mnoha lidmi potkám a věřím, že se to všem bude líbit. Děkuji všem,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Vydávání zmrzliny bylo sice zdarma, ale každý mohl zaplatit přispěním na dvě veřejné sbírky.

„Karlovarský kraj pořádá sbírky vždy pro konkrétní osoby a pro konkrétní účely. Jsou to veřejné sbírky vyhlášené zcela transparentně Ministerstvem vnitra. Dnes jsme sem přivezli dvě kasičky. Jedna je pro paní z Krajkové, které vyhořel dům, tak bychom ji chtěli pomoci v této těžké situaci. Druhý příspěvek je na kočičí útulek v Sokolově a Kraslicích. Už jsem viděla, že lidé přispívají, děkuji za jakýkoliv obnos,“ poděkovala hejtmanka.

Dvořákovy sady, ve kterých se program Roztančeného festivalu odehrával, se ukázaly jako vhodná volba místa. Řada návštěvníků města a festivalu, která o akci nevěděla, se zastavila, aby shlédla program nebo využila některou s dostupných atrakcí. Mezi nejvíce využívané patřilo fotografování a dočasné tetování v Sadové kolonádě. Děti si užily bublinovou show nebo Bumper Ball. Žonglování pak zkusila i řada rodičů. Festival navštívil i prezident filmového festivalu Jiří Bartoška. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy