Karlovy Vary: Půlmaraton bude letos s rekordní účastí (TV Západ)

Ve čtvrtek 18. května od 18 hodin proběhne 7. ročník běhu Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary. Pořadatelé představili na tiskové konferenci novinky pro letošek.

dezinfekce

„Kapacity běžců jsou čtyři tisíce pro hlavní závod na půlmaratonské trati včetně dvojic a štafet. Výrazně jsme navyšovali počet na DM rodinný minimaraton, kdy kapacita je tři tisíce. V loňském roce to bylo dva tisíce sedm set, ale zájem byl veliký a kapacita byla vyprodaná. Věříme, že tím uspokojíme další zájemce, kteří jsou. V letošním roce, co se týká trati, neplánujeme žádné změny. Trať se v loňském roce osvědčila a myslím si, že se běžcům velmi líbila. Změny jsou spíše technické, a to je např. lepší využití aplikace, kterou máme pro vyzvednutí startovních čísel, protože běžci mohou pověřit vyzvednutím startovních čísel někoho jiného. Potom je to pokračování projektu Europe Heroes, který v loňském roce začal v Karlových Varech, potom byl v Českých Budějovicích. Byl to zkušební ročník dvou závodů, kdy jsme zvali elitní evropské a české běžce, ne africké běžce, a protože se opravdu povedl a byl to velký dopad v rámci Evropské atletické federace, tak jsme projekt rozšířili na všechny regionální půlmaratony, které máme. Začínáme v Karlových Varech, pak to bude v Českých Budějovicích, v Olomouci i v Ústí nad Labem,“ Tomáš Mirovský, koordinátor závodu.

Město Karlovy Vary se do akce, která je oceněna zlatou známkou kvality IAAF, také zapojí. 

„Město Karlovy Vary se podílí především tím, že nabízí svoje krásné prostory města. To je asi ta nejdůležitější věc. Jinak samozřejmě akci podpoříme finančně tak, jako každým rokem bude město přispívat částkou 800 tisíc korun,“ Hana Zemanová, náměstkyně primátorky Karlových Varů. 

Do městské pokladny se část financí vrátí formou místních ubytovacích a rekreačních poplatků. Ty v loňském roce činily podle organizátorů 372 tisíc korun. Vedení města utvoří smíšenou štafetu a zúčastní se běhu. 

„My se ještě jako sportovci neznáme, takže se musíme teprve poznat. Já osobně jsem se účastnila každého půlmaratonu zpátky.  A čas běhu – nebyl špatný, ale nebyl určitě nejlepší. Máme co dohánět,“ Zemanová.

Jednou z doprovodných akcí bude také DM rodinný minimaraton na 3 kilometry, který odstartuje ten samý den, a to v 16 hodin. Na obě akce můžete získat 20 registrací zdarma v akci Karlovarského kraje s názvem „Vyhraj a běž“. Do 10. dubna stačí odpovědět na tři jednoduché otázky na internetových stránkách Karlovarského kraje. Odpovědi včetně kontaktních údajů je třeba zaslat e-mailem na adresu martina.duskova@kr-karlovarsky.cz. Inspiraci ke správným odpovědím na soutěžní otázky a veškeré informace o Mattoni 1/2Maratonu Karlovy Vary jsou k dispozici na webu RunCzech


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy