Karlovy Vary: Město zatím funguje v rozpočtovém provizoriu (TV Západ)

Na první letošní tiskové konferenci po jednání Rady města Karlovy Vary, představilo vedení mimo jiné upravený rozpočet na letošní rok. Je sestaven jako vyrovnaný s příjmy i výdaji ve výši 1,373 miliardy korun.

dezinfekce

Kapitálové výdaje, tedy investice, plánuje město ve výši 353 milionů korun.  

„Rozpočet, co se týče návrhu, je již připraven a je na vývěsce. Tzn., že se k němu nyní mohou občané vyjadřovat. Předpokládáme, že 24. ledna by návrh rozpočtu šel do zastupitelstva. V případě, že bude přijat, začne ihned platit. Město je v současné době v rozpočtovém provizoriu,“ uvedla primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová.

Město předpokládá letošní daňové příjmy o 9 % vyšší než loňské. Naopak u nedaňových počítá s částkou o 5 % nižší. O pět milionů na celkových 92 se má zvýšit běžný výdaj na dopravní obslužnost. O milion korun, na celkových 55 vzrostou výdaje na bezpečnost a veřejný pořádek. Celkem 115 milionů město vyčlenilo na opravu Mlýnské kolonády, 16,5 pak na kolonádu Sadovou. 

„Vycházeli jsme z návrhu rozpočtu, který byl navržen ještě minulým vedením. Rozpočet jsme svým způsobem upravili o investice, které si myslíme, že pro město zatím nejsou potřeba, jako byly EPC projekty apod. Navyšovali jsme částky např. na sport a kulturu. Ale jinak jsme vycházeli z toho, co již bylo připraveno,“ doplnila Ferklová.

Občané města mají možnost se do 23. ledna k rozpočtu vyjádřit, den poté o něm budou jednat zastupitelé. 

https://mmkv.cz/cs/system/files/eud_dokumenty/ud_navrh_rozpoctu_2019.pdf


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy