Karlovy Vary: Armáda otevřela rekrutační pracoviště (TV Západ)

Náborové aktivity Armády ČR se mají zvýšit v Karlovarském kraji. Pomoci tomu má rekrutační středisko, které obnovili vojáci v našem krajském městě.

dezinfekce

„Máme zde oddělení náboru, které ukončilo činnost 30.6.2013, takže to je po pěti letech a třech 3 měsících,“ popsal plukovník Jaroslav Kořínek, ředitel Krajského vojenského velitelství v Karlových Varech. 

Tři rekrutéři budou realizovat řadu aktivit na podporu náboru do armády.

„Nemají konkrétně, že musejí sehnat nějakých 500 lidí, to ne. Tohle rekrutační pracoviště patří pod rekrutační středisko Čechy a má sídlo v Praze. Své kolegy mají v Plzni, v Ústí, v Hradci Králové, v Pardubicích atd. Takže úkol plní společně. Samozřejmě musí vyvinout maximální úsilí, aby armádu - ozbrojené síly představili, co nejširší veřejnosti,“ uvedla brigádní generálka Lenka Šmerdová, poradkyně náčelníka Generálního štábu Armády ČR. 

Naplněnost pěší roty armádních záloh je v současné na zhruba 40 %.

„Nabízíme dobrovolné vojenské cvičení. Samozřejmě, kdo by měl zájem o studium, může se stát studentem univerzity obrany nebo studovat vojenskou střední školu. Musí splňovat zákonem stanovené podmínky. Což v případě vojáka z povolání je věk min. 18 let, nebýt členem žádné politické strany, trestní bezúhonnost a samozřejmě nabídnout trošku i svoje know how. Tzn. min. vzdělání, které požadujeme je střední škola. Bohužel nemůžeme nabídnout práci nikomu, kdo má základní vzdělání. Tam bychom to spíše směřovali do oblasti dobrovolného vojenského cvičení, kde si každý občan může zkusit, jaké to je být ve služebním poměru, být profesionálem a po dobu šesti týdnů u Velitelství výcviku vojenské akademie ve Vyškově si zkusit to, čím prochází voják z povolání po dobu tří měsíců v kurzu základní přípravy,“ vysvětlil Tomáš Kraka, náčelník Odboru doplňování personálu. 

Armádě České republiky chybí v současné době v celé republice asi 3,5 tisíce profesionálních vojáků. Do roku 2024 má celkový cílový stav 24200 vojáků.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy