Františkovy Lázně: Do města mohou přijít investice za 2 miliardy (TV Západ)

Město Františkovy Lázně by mohlo v následujících letech zažít nový impuls k dalšímu rozvoji. Probíhají jednání o třech velkých investicích, které se v součtu přiblíží 2 miliardám korun. Projekty by přinesly jak rozšíření zástavby v centru, tak rejstřík poskytovaných služeb.

dezinfekce

V několik let nefungujících balneo provozech Lázní I. by měla podle plánů vzniknout rehabilitační klinika.

„Všechny balneologické procedury se přenesly přímo do hotelů, takže každý hotel dnes má svoje balnea a tento centrální zdroj balneologické péče - prakticky dnes pozbývá smyslu ho dále udržovat. Hledali jsme využití pro budovu, které by se nejvíce k lázeňství hodilo. Myslím si, že investor, který nás oslovil s myšlenkou vybudovat na tomto místě rehabilitační kliniku, je pro nás takovou lehkou záchranou. Větší část budovy bude zachována k jejímu původnímu účelu. Což je samozřejmě velká výhoda – třeba k jednáním s památkáři. Protože stojíme před památkově chráněným objektem. Je zde spousta věcí, které díky tomu účelu, pro který bude zvolen, zachováme spoustu věcí v té budově tak, jak jsou původní,“ vysvětlil starosta Františkových Lázní Jan Kuchař.

Za projektem stojí česká firma, která chce investovat rámcově několik set milionů korun. Vzniknout by mělo asi dvěstě lůžek klinické péče. Zachována má být část balneoprovozu, ostatní poslouží jako rehabilitační pracoviště. 

„O kousek dál je zde ve stavebním povolení hotel Atlantis o 300 lůžkách a v současné době projednáváme i se společností CPI Hotel rekonstrukci a dostavbu hotelu Slovan, který je také v blízkosti. Pokud budu mluvit v číslech, tak jedna věc je, že jsou tři investoři a dá se říci, že se bavíme o částce téměř dvou miliard korun sem do Františkových Lázní. Druhá věc je, že projednáváme samozřejmě spolupráci i s památkovou péčí, protože díky těmto investicím by se rozšířilo centrum města ještě o jednu ulici a o jeden pás domů. Takže to je pro Františkovy Lázně, myslím si, velmi zajímavé,“ prozradil Kuchař.

Ke studii na rehabilitační kliniku by se měli vyjádřit zastupitelé po jejím předložení v prvních měsících příštího roku.

„Zda je to záležitost, kterou ve Františkových Lázních chceme. Protože se nebude jednat o prodej  budovy, což je velmi důležité pro město, že město by prakticky participovalo i na této klinice, tak si myslím, že nastavení dlouhodobého nájmu za určitých podmínek investice do této budovy budou samozřejmě věcí dalších jednání,“ zdůraznil starosta.

Bývalý hotel Slovan změní jméno na Zlatý Anděl a rozšíří se o přístavbu směrem do dvora. V současné době probíhají složitá jednání s památkáři.

„Prakticky ta původní část hotelu zůstává téměř nedotčená, protože se bavíme o veřejně přístupné kavárně, která bude dvoupatrová tak, jako původně byla. Tady je potom vstupní hala a obchůdky, které tam původně byly. Toto je vlastně dostavba dozadu na to parkoviště až k té uliční čáře,“ ukázal v plánech starosta Kuchař.

Zcela novou stavbou by měl být hotel Atlantis. 

„Projekt, který je již pět, šest let ve stavebním povolení. V současné době jednáme s investorem, který by tento hotel postavil. Společnost Falkensteiner, která je majitelem toho projektu, tak by potom byla provozovatelem hotelu v následných letech,“ přiblížil Kuchař.

Všechny tři projekty výrazně promění nejen ulici Máchovu, ale vliv budou mít i na celé centrum města.

„Hotel Zlatý Anděl - budoucí, to je Slovan, toto jsou Lázně I. a zde je naplánován hotel Atlantis,“ nad mapou města vyjmenoval starosta.

Řešit by se proto měla celá Máchova včetně dopravního provozu, napojení pro pěší na Národní třídu i vzhled přilehlého okolí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy