Cheb: Stavba nové lávky vyjde na 120 milionů korun (TV Západ)

Až na třetí pokus vyšel městu Cheb výběr dodavatelské firmy na postavení nové lávky přes koleje. Zakázku za 120 milionů korun bude realizovat lovosická firma Raeder & Falge.

dezinfekce

„Skutečně jsme museli absolvovat tři kola výběrového řízení. V prvním kole výběrového řízení se přihlásila jedna firma, která výrazně překročila předpokládanou cenu. Ve druhém kole, i když jsme uvolnili kvalifikační předpoklady, se žádná firma nepřihlásila. O to nás více potěšilo, že nyní ve třetím kole, kde jsme ještě o něco prodloužili možnosti termínu realizace, se objevili dva uchazeči. Jeden z nich opět překročil limit ceny, který byl 100 milionů korun + DPH. Druhý se do limitu vešel. V uplynulém týdnu jsem s touto lovosickou firmou podepsal smlouvu, takže už máme zasmluvněného zhotovitele lávky,“ potvrdil informaci starosta Chebu Antonín Jalovec.

Práce by měly být zahájeny co nejdříve, protože do konce roku 2021 musí být proinvestovány tři čtvrtiny objemu financí kvůli podmínkám dotace.

„Jak je známo, tak máme od státního fondu dopravní infrastruktury přislíbenou dotaci přes 80 milionů korun. Nicméně je časově vázána koncem roku 2021, takže i ve smluvních podmínkách je ošetřeno, že min. tuto částku musí firma do konce roku 2021 prostavět. Lávka se stala i vítězným projektem ve Stavbách Karlovarského kraje v loňském roce. Její zajímavostí je, že bude o více než 100 m delší než lávka předchozí a bude plně bezbariérová. Dosahovat bude až téměř k restauraci na Švédském vrchu. Bude to zavěšená betonová konstrukce, která bude poměrně široká – v třímetrové šířce, takže umožní i vedení cyklotrasy,“ přiblížil starosta. 

Ke 40 milionům z rozpočtu města Cheb bude potřeba přidat i nemalou částku na zaplacení výluk na trati. Odhaduje se, že půjde o 30 až 40 milionů korun. Hotovo by mělo být v létě roku 2022.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy