Cheb: Skatepark v areálu atleti nechtějí, hledá se jiné místo (TV Západ)

Místo pro nový chebský skatepark nebude v areálu atletického stadionu. Proti návrhu města se postavil zdejší atletický klub. Proběhlo tak společné jednání se zástupci skateboardistů, aby vzešly návrhy na jiné umístění, kam by se zhruba 1500 metrů čtverečních velké sportoviště vešlo.

dezinfekce

„Na tomto jednání bylo dohodnuto, že zástupci atletického oddílu SK Union Cheb s nápadem umístit vedle dráhy skateové hřiště v zásadě nesouhlasí a proto jsme hledali další alternativy. Myslíme si, že skateové hřiště v Chebu má své místo a je hledáno už od roku 2008. Zatím bohužel bezúspěšně,“ potvrdil stav místostarosta Chebu Michal Pospíšil.

Jedna z nejbližších lokalit je v Koželužské ulici.

„Výhodou tam je, že jsme na městských pozemcích, není tam žádná intenzivní zástavba kolem dokola. Je to dostupné, je tam asfaltová komunikace a je to příchod do Krajinné výstavy. Takže tam si myslím, že by nikdo nikoho nerušil a ten sport by se tam nechal provozovat. Jsou tam haly autodílen, které tam jsou v nájmu. Tzn., že po dohodě s provozovatelem bychom i tyto haly mohli poskytnout nebo eventuálně zbourat,“ popsal místo místostarosta.

Další místo je na pravém břehu areálu Krajinka. 

„Tak je to opět to, že pozemky, na kterých by se eventuálně stavělo, patří městu. Myslím si, že jsou také dostupné. Není to nikde na okraji města. Je to součást v podstatě života na krajinné výstavě. Nikdo by se tam nemohl cítit, že je tam odstrčen. Naopak, by tam určitě dokázal probudit pozornost o tento druh sportu,“ myslí si Pospíšil.

Další lokalita je spíše do počtu, protože v rokli u tzv. červené budovy jsou vzrostlé stromy. 

„Tam si myslím, že zřejmě asi na podzim by to nedělalo dobrotu, ale je to jedna z alternativ, muselo by se to tam domluvit na údržbě,“ konstatoval místostarosta.

V mnohem lepším světle se jeví městu místo poblíž divadla, kde je v současné době štěrkové hřiště s brankami.

„Léta letoucí složilo jenom jako k náhodnému sportu tím, že zájemci, či nějaké skupiny si tam zahráli fotbal. Jinak vlastně o tento prostor nikdo nikdy nejevil zájem. Přitom je to velmi dobře dostupné - je to v centru města. Vlastně opět tam nikdo nikoho neruší a turisté, kteří tam parkují, by naopak mohli projevit zájem o to, podívat se, jak ti místní borci dokáží na těch prkénkách vyvádět nějaké kousky. Myslím si, že pro každého, který přijde po svých nebo autem, je tam možnost zaparkovat, dostat se tam pohodlně. Ten prostor tam zatím žádné využití nemá. Je to sportoviště, takže by tam by v podstatě nedošlo vůbec k žádné změně využití,“ doplnil Pospíšil.

Ve sportovní terminologii je podle města nyní míč na straně skateboardistů. Pokud se pro jednu z nabízených lokalit rozhodnou, město nechá zpracovat projektovou dokumentaci. Nevylučuje se ani možnost najít ještě jiné místo, ale s tím by musela přijít druhá strana. Mohlo by se začít stavět buď letos na podzim nebo na jaře v roce 2019.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy