Cheb: Příspěvek 100 tisíc korun získá nový učitel na ZŠ (TV Západ)

Město Cheb chce řešit situaci s nedostatkem učitelů a vysokým průměrným věkem celého sboru. Zavádí proto motivační příspěvek pro pedagogy, kteří nově nastoupí do jeho základních škol. Podle analýzy má do pěti let odejít do důchodu 35 učitelů.

dezinfekce

„Pedagogické sbory na chebských základních školách velmi rychle stárnou. Dnes bohužel průměrný věk učitele bude někde kolem 50 let. Chtě, nechtě, musíme počítat s tím, že významná část pedagogických sborů během příštích 10 – 15 let odejde do starobního důchodu. Takže na všech našich sedmi základních školách hodláme motivovat nově příchozí učitele částkou sto tisíc korun, která jim bude vyplacena po třech měsících po nástupu do zaměstnání. Samozřejmě to platí jen v případě prvního zaměstnání na škole, kterou zřizuje město Cheb - na základní škole, kterou zřizujeme my. Takže příspěvek může každý dostat pouze jednou. Doufáme, že to bude, zvláště pro absolventy pedagogických fakult, jedna z možných motivací, proč začít učit právě v Chebu,“ popsal starosta Chebu Antonín Jalovec.

Podmínkou je také závazek na dobu pěti let. Již několik let také město Cheb nabízí poptávaným profesím jako jsou lékaři, zdravotní sestry, ale i učitelé, možnost pronájmu městského bytu se základní sazbou nájemného.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy