Cheb: Opravy Lesní budou rozděleny do tří etap (TV Západ)

Po několika letech by se měly vrátit pracovní stroje do Lesní ulice v Chebu. Kompletní rekonstrukce komunikace město rozdělí do tří etap, ale do rozpočtu na příští rok chce dát všechny.

dezinfekce

„Je zpracováván jeden souhrnný projekt, který by měl ze studie přinést projektovou dokumentaci pro všechny tři etapy a zaměřuje se na tvorbu chodníků, na povrchy stávající a samozřejmě na parkování a veřejnou zeleň v uličním prostoru. První etapa je prostor, který sahá směrem k hrázi. Na to navazuje druhá etapa – napojení směrem k zatáčce k nižším panelákům kolem tří výškových budov a poslední je po ulici Stavbařů,“ popsal opravy místostarosta Chebu Michal Pospíšil.

V letošním rozpočtu město vyčlenilo milion korun na projektovou dokumentaci. 

„Za to očekáváme tvorbu tří etap od projektanta a potom předpokládáme, že realizace by měla být ve výši do 30 milionů korun,“ vyčíslil hrubý odhad Pospíšil.

Na Skalce se v minulosti realizovala první část Lesní ulice od Americké. Vznikla také velká parkoviště pod výškovými budovami nebo byly opraveny chodníky okolo bývalého nákupního centra. Podobně jako dříve v programu IPRM Zlatý vrch nebo v současnosti plány na celkovou revitalizaci Spáleniště, může se i toto sídliště dočkat postupné kompletní opravy. 

„My bychom chtěli po rekonstrukci vytvořit plán revitalizace tohoto sídliště. Chtěli bychom ho dál někde uplatňovat, možná se nám nabízí program Restart, který, jak jsme konzultovali, by se měl v první řadě zaobírat revitalizací starých sídlišť, které vznikly v 60. a 70. letech. Myslím si, že tam bychom mohli uspět. Půjde tam o to zkombinovat tuto vzrostlou zeleň s uličními prostory a hlavně tedy potom s tím, že nám přibývá automobilů a tudíž potřeba parkovacích míst,“ dodal Pospíšil.

V nově rekonstruovaných částech Lesní ulice by měl počet parkovacích míst vzrůst na 140.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy