Cheb: Opravy cest v okrajových částí města pokračují (TV Západ)

Město Cheb pokračuje v plánovaných opravách komunikací v okrajových částech. Během dubna došlo k opravám nezpevněných komunikací i metodou tzv. penetračního nátěru.

dezinfekce

„Jedná se o jednu z nejlevnějších variant opravy komunikací. Touto metodou postupujeme poslední tři roky, kdy se nám podařilo opravit něco přes 15 km komunikací. Jen pro informaci - jeden kilometr opravy touto technologií stojí 1,5 milionu korun. Letos plánujeme ještě opravit dalších 5 kilometrů komunikací,“ popsal místostarosta Chebu Jiří Černý.

Tento druh oprav je vhodný na méně frekventované cesty. Povrch se vyrovná vrstvou asfaltového recyklátu, který je položen pomocí finišeru a následně je povrch opatřen dvojitým asfaltovým postřikem speciálně štěpící se směsí s následným zásypem drobného kameniva. Povrch vozovky se pak během jednoho roku postupně štěpí běžným provozem aut tak, že se postupně slije do jednolité asfaltové plochy.

Dosud takto byly opraveny například točna v Jindřichově, centrální plocha v Loužku, Pobřežní ulice podél garáží nebo Osadnická ulice a osada U Kaštanu v Podhradu. 

V plánu jsou pak cesty mezi ulicemi Osvobození - Mírová podél zahrádek, Drážní ulice po opravě vodovodu v Hájích nebo chatová oblast a plocha točny na Skalce.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy