Bochov: Dětský den se nesl v indiánském duchu (TV Západ)

Dětský den v Bochově na Karlovarsku má každoročně na starosti Kulturní komise při Radě města. V letošním roce opět vyšlo pěkné počasí a tak si organizátoři na účast nemohli stěžovat.

dezinfekce

V sobotu 2. června si vyzvednout soutěžní kartičky přišlo 110 dětí s doprovodem.

„Letos jsme se rozhodli pro Stezku indiánských náčelníků, protože to je téma, které se vrací, a děti to mají rády. I na maškarním plese, když jsme pořádali, jsme zjistili, že se objevilo spousta a spousta indiánů. Tak tam vlastně vznikl ten nápad,“ popsala výběr tématu letošního dne předsedkyně kulturní komise Jaroslava Nezvalová.

Na dva kilometry dlouhé trati čekalo na účastníky celkem sedm zastavení.

„Každé stanoviště obsahuje dvě soutěže, kterými děti musí projít. Letos děti dostaly do průkazky indiánské znamení. Cíl je potom hřiště,“ uvedla Nezvalová.

Kromě členů komise se na pořádání akcí podílela řada dalších pomocníků. 

„Na takovou velkou akci je zapotřebí strašně moc dobrovolníků. Jenom dnes, co jsem počítala, je nás určitě více jak třicet, kromě toho bochovští hasiči. Hřiště máme od bochovských fotbalistů. Je zde spoustu dobrovolníků, kteří ve svém volném čase byli ochotní nám přijít v sobotu odpoledne pomoci,“ poděkovala předsedkyně.

V cíli na účastníky čekaly odměny ve formě sladkého melounu, buřta k opečení a drobných dárků včetně poukázek na zmrzlinu a malou pizzu. A také další program a atrakce.

„Malování na obličej, potom ve tvořivých dílničkách si mohou vytvořit indiánský náhrdelník. Letos jsme pozvali žongléra, který pro děti připravuje workshop. Celé odpoledne s nimi bude nacvičovat, jak se správně má žonglovat,“ doplnila Nezvalová.

Přijela také skupina Secondary Group Team Soldiers, která přivezla ukázky airsoftových zbraní. Velkou pozornost si vysloužila ukázka canisterapie se čtveřicí Leonbergerů pana Stránského.

„Tento pejsek se jmenuje Karolínka. Je to fenka plemene Leonberger. Plemeno Leonberger používám na canisterapii z toho důvodu, že pes se rodí s dvěma věcmi. Každý Leonberger umí od malička podat pac a když mu dáte pamlsek, tak vás nikdy nekousne – nikdy. Ať mu do pusy strčíte cokoliv, jakmile ucítí prsty, tak vás nikdy nekousne, protože pamlsek mu nestojí za to, aby ublížil někomu, jako je člověk,“ vysvětlil Bohumil Stránský.

Děti i dospělí se pak dozvěděli řadu zajímavých faktů ze života těchto nádherných psů a jejich pomoci lidem.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy