Aš: Ve dvou domech nebude vyplácen doplatek na bydlení (TV Západ)

Podobně jako město Sokolov i město Aš řeší problém s těmi, kteří si na tzv. obchodu s chudobou založili svůj byznys. Doplatky na bydlení vyplácené Úřadem práce za přemrštěné smluvní nájemné se ale týká nejvíce zatím dvou nemovitostí.

dezinfekce

„My v Aši nemáme přímo vyloučené lokality, jako např. sídliště, ale máme tady objekty, které jsou využívány k pronajímání nejrůznějším závadových skupinám obyvatel. Na ty objekty se nám snáší spousty stížností obyvatel, kteří bydlí okolo. Máme poznatky Policie ČR, Městské policie a z Odboru sociálních věcí, ochrany dětí. Takže na tyto dva objekty v Kamenné 40 a Moravské 7 jsme požádali o vydání opatření obecné povahy, které by mělo začít platit a nabýt právní moci zhruba na začátku prosince,“ uvedl starosta Aše Dalibor Blažek.

Nevyplácení doplatku se bude týkat jen nově uzavíraných smluv. Hlavním cílem je vyvinout tlak na majitele domů.

„Nám jde hlavně o to, aby i oni tlačili na své nájemníky, aby se chovali slušně, a aby jeden dům v ulici nezaneřádil celou ulici tak, že ulice v centru města je nejšpinavější ulicí v Aši. Není důvod, aby město z peněz daňových poplatníků ostatních pořád toto uklízelo. To nejsou lidé, kteří by přišli do Aše a chtěli zde žít a pracovat. Oni se prostě stěhují z místa na místo. Kočují tam, kde ta možnost ubytování je. My se velmi rádi postaráme o lidi, kteří mají sociální problémy, ale jsou ašští. Nemáme zájem na tom, aby nám sem přicházeli lidé, kteří nám zde budou dělat „binec“. Takže, pokud se do tohoto problému, např. v Kamenné 40 nebo Moravské 7, dostane nějaká rodina, která tam bydlí a majitel ji prodlužuje jednou za měsíc nájem a jsou ašští, tak se to budeme snažit řešit. V současné době připravujeme rekonstrukci jedné budovy na ubytovnu. Budeme jim nabízet nějaké bydlení, ale budeme si vybírat,“ dodal Blažek.

Ubytovna města je v ulici Nedbalova. Skupiny problémových lidí láká Aš z důvodu blízkosti hranic. Podle vedení Aše má město informace od německé policie, že tito lidé páchají drobnou kriminalitu i za hranicemi.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy