Aš: Přepadený muž musel vyhledat lékaře

Obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže si o víkendu od kriminalistů z druhého oddělení obecné kriminality v Chebu převzal teprve osmnáctiletý muž z Tachova. Ten měl v Aši na ulici přepadnout a okrást místního čtyřiačtyřicetiletého muže.

dezinfekce

V pátek dne 20. března kolem osmé hodiny večerní přistoupil zezadu k poškozenému muži, kterého měl bez jakéhokoliv předchozího kontaktu povalit na zem a snažit se mu vytáhnout z kapsy kalhot jeho peněženku. Po chvíli se mu to podařilo, ale napadený muž mu jí ihned vytrhl z rukou. Obviněný si následně všiml, že poškozenému muži při jeho útoku vypadl z ruky mobilní telefon. Na nic nečekal a využil své chvíle. Telefon zvedl a poté s ním z místa incidentu utekl pryč. Okradený muž ihned věc oznámil na policii. Díky rychlé a skvělé spolupráci policistů z Obvodního oddělení Aš a chebských kriminalistů byl útočník vypátrán a následně zadržen. Poškozenému muži způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Ten jej akceptoval a soudce během dnešního dopoledne poslal obviněného muže do vazební věznice.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy