2010 – Sokolov: Petice obce Novina půjde do zastupitelstva (3945) (TV Západ)

Občané obce Novina poslali sokolovskému zastupitelstvu další petici ohledně svého statusu. V té první, loni v říjnu, požadovali odtržení od města a převod pod Březovou. Nyní je to další výzva k tomu, aby katastrálně spadali pod Březovou. Rada města Sokolova ale zastupitelstvu navrhla žádost zamítnout.

dezinfekce

"Tak vzhledem k tomu, že město (Sokolov) má na Novině spoustu vlastních pozemků, tak nepředpokládáme, že by město Březová jen tak změnilo katastr, ale určitě by chtělo i ty pozemky, které převádět samozřejmě nehodláme," prozradil starosta města Jakobec

Zatím neproběhla oficiální jednání, ale je jisté, že Březová bez pozemků Novinu chtít nebude. Obec se tak bude muset soustředit na jednání se Sokolovem ohledně investic do úpravy komunikací. Ty stály i za původní peticí, v níž kritizovali Sokolov, že jim neopraví jedinou přístupovou cestu do vsi. 

"Je to o možnostech města, samozřejmě se Správou majetku a technickými službami jsme hovořili o tom, že by některé kroky, které občané Noviny požadují, že bychom ještě v tomto roce byli schopni zvládnout, kde se nejedná o žádné velké investice, ale samozřejmě opravit celou komunikaci zásadním způsobem by znamenalo z rozpočtu okamžitě použít částku 10 milionů korun, což nepřichází v úvahu," zdůvodnil postoj Jakobec.

Město bude do komunikace pravděpodobně investovat prostředky, ale mělo by se jednat o statisíce korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy