2009 – Získají v Sokolově dotaci na administrativní budovu SOTESu? (3897) (TV Západ)

Budova ve tvaru kvádru, která bude porostlá zelení. Tak by měla vypadat nová administrativní budova sokolovských technických služeb – SOTES. Podle připravených plánů by neměla výstavba stát více než 70 milionů, přičemž 15 milionů z této částky by si vyžádala instalace střešních fotovoltaických kolektorů.

dezinfekce

„Vzhledem k tomu, že stávající administrativní budova, dá-li se to tak vůbec nazvat, je z 80. let a od té doby nebyla nijak modernizovaná, kdy se v podstatě jedná o na sebe naskládané buňky, rozhodli jsme se, vzhledem k tomu, že SOTES bude i nadále základní servisní organizací pro město Sokolov, požádat o dotaci na výstavbu nové administrativní budovy,“ řekl starosta Karel Jakobec.

Nová budova by se měla nacházet přímo u vchodu do areálu. V současné době má organizace přes stovku zaměstnanců. 

„V této budově bude veškeré zázemí jak pro administrativu, která v případě SOTESU je téměř minimální, tak především pro dělnické profese, které tam budou mít šatny, koupelny a další sociální zázemí,“ dodal starosta.

Dotace by mohla pokrýt nanejvýš 40 %. Je to dáno charakterem projektu, kdy administrativní stavba je určená k podnikání. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy