2009 – Sokolov: Řidiči si budou moci zkontrolovat průjezdnost (3818) (TV Západ)

Řidiči v Sokolově se pravděpodobně již na podzim dočkají nové možnosti, jak si naplánovat průjezd městem. Vzhledem k velkým rekonstrukcím, např. mostu u Transmotelu či vlakového nádraží, bude totiž průjezd na více místech v budoucnu velmi ztížen. Instalace webových kamer umožní občanům sledovat aktuální dopravní situaci. Umístěny by měly být v ulici Chebská nebo na Šenvertu, Boženy Němcové a Karla Čapka.

dezinfekce

„Určitě jsou teprve v jednání, ale měly by být cca 3 kamery ve městě,“ uvedla manažerka prevence kriminality Petra Dietlová.

Kamery by měly mít i noční vidění a svými parametry by měly vyhovět do následného zařazení do městského kamerového systému. Zatím však budou součástí informačního portálu na adrese bezpecne.sokolov.cz. Zde najdou občané i další informace o situaci ve městě. Budou moci poukazovat na problémy ve svém okolí, k dispozici bude poradna, kontakty na členy pracovních skupin, ale i SMS brána. 

„Všechno, co se stalo ve městě, co se týče jak krizového řízení, tak i Policie ČR a Městské policie – vše by tam mělo být jako on-line přenos,“ dodala Dietlová.

Celý projekt nazvaný Bezpečné město má za cíl zlepšit bezpečnostní situaci na území města. Jednotlivé obvody byly rozděleny na policejní územní části, o které se stará tým tvořený z osob znalých konkrétních lokalit. Tzn. tři až čtyři policisté, městský strážník a zastupitel městského zastupitelstva.

„Projekt je financován z Ministerstva vnitra, Odbor prevence kriminality, kde jsme zažádali a dostali dotaci. Takže 80% procent platí Ministerstvo vnitra a 20 % je podíl města,“ vysvětlila Petra Dietlová. 

Náklady projektu by měly být okolo 580 tisíc korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 11.09.2019 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy