2000 – Chebsko: Zemědělská škola oslavila 40 let (TV Západ)

Minulý víkend se uskutečnily oslavy založení chebské zemědělské školy, dnes Střední odborné školy.

dezinfekce

„Tyto oslavy konáme u příležitosti 110. výročí zemědělského školství v Chebu a 40. výročí založení Zemědělské technické školy, dnešní Střední odborné školy Cheb. Jde o oslavy 40. výročí obnovení dlouholeté předválečné tradice zemědělského školství v Chebu,“ vysvětlil řekl ředitel Střední odborné školy Jaroslav Rubáš.

Již v pátek se uskutečnilo slavnostní zasedání v obřadní síni chebské radnice za účasti ústavních činitelů, čelních představitelů okresů i města a zástupců Ministerstev školství a zemědělství. Při této příležitosti se před chebským městským úřadem objevila ukázka zemědělské techniky i živých hospodářských zvířat. Oslavy jubilea pak pokračovaly v sobotu Dnem otevřených dveří ve škole a na školním statku. Centrem města rovněž prošel průvod žáků školy, který doprovázel mládežnický orchestr Základní umělecké školy a chebské mažoretky. Slavnostní program pak vyvrcholil večerním sjezdem absolventů ve společenském domě Casino v Mariánských Lázních. 

„Já jsem absolvoval v roce 1969. Byla to taková hezká doba, velice příjemná. Páni profesoři - velice vzorní, nám udělali takový, dá se říci, vstup do života, od kterého jsme se odpíchli a potom různě pokračovali – někteří v oboru, někteří jinde. Prostě jsme šli dál,“ uvedl bývalý absolvent Jaroslav Vlk. 

„Ta škola je hrozně krásná. Dříve to bývala škola ulice Zápotockého, nyní se škola jmenuje úplně jinak, má už nejenom jednu budovu, ale dvě. A když jsem se díval na almanach, se svými kolegy a kolegyněmi jsme říkali, a tady jsme v první třídě, zde ve druhé třídě, resp. ročníku. Je to krásné. Škola se změnila k lepšímu,“ dodal další bývalý absolvent Jaroslav Mareš.

O sjezd absolventů byl obrovský zájem. Všech 600 vstupenek bylo již předem vyprodáno a další zájemci z řad bývalých studentů školy, kteří do Mariánských Lázní dorazili, museli být odmítnuti. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 16.02.2020 13:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy