2000 – Cheb: U plynárny bude kruhový objezd (TV Západ)

Po zprovoznění obchvatu Chebu se sice značně zmenšil počet kamionů projíždějících městem, přesto část řidičů stále novou trastu nevyužívá, což vyvolává odpor občanů města. Z tohoto důvodu se uskutečnila schůzka zástupců okresního úřadu, městského úřadu, dopravního inspektorátu a správy silnic. Zúčastnění se shodli, že převážná část přepravní dopravy jezdí po obchvatu a pouze malé procento sjíždí do města např. k načerpání pohonných hmot či k celnímu odbavení.

dezinfekce

„Hledali jsme způsoby, jakým způsobem omezit kamionovou dopravu do města. Dopravním značením jí neumíme udělat, protože je to strašně náročné na kontrolu,“ vysvětlil vedoucí odboru OÚ Cheb Milan Polák. 

Účastníci schůzky se rovněž dohodli na tom, že ulice Ašská a Pražská budou i do budoucna coby hlavní příjezdové trasy do Chebu fungovat jako sběrné městské komunikace. K určitým změnám by zde mělo dojít v souvislosti s jejich chystanou opravou a výstavbou kruhového objezdu u plynárny, která má proběhnout v první polovině letošního roku. 

„Domníváme se, že při provádění této opravy dojde k omezení veškeré dopravy v těchto ulicích. Po dobudování kruhového objezdu by kamionová doprava měla být vytěsněna z města podstatným způsobem,“ dodal Milan Polák. 

Řidiči kamionů nebudou moci v průběhu této rekonstrukce Chebem projíždět a alespoň část by si jich mohla zvyknout nový obchvat využívat. Přesto nelze očekávat, že dojde k úplnému vytěsnění kamionové dopravy z centra města.   

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy