2000 – Cheb: Strážníci pokutovali 12 klientů prostitutek (TV Západ)

Vyhláška, která od počátku roku zakazuje v Chebu nejen nabízení a poskytování sexuálních služeb na veřejných prostranstvích, ale i jejich vyhledávání a užívání, přináší první výsledky. Za více než měsíc její platnosti totiž strážníci městské policie pokutovali již 12 klientů pouličních prostitutek. Mužům, převážně ze sousedního Německa, udělili ve všech případech pokutu symbolické výše 500 korun.

dezinfekce

„V každém případě je takový turista poučen, dostává i letáček, kde je seznámen s vyhláškou a s možností správního řízení, kde je možné, aby mu byla uložena pokuta do 30 tisíc. Zatím jsme nezaznamenali takový stav, že by nechtěl zaplatit, zdráhal se či nějaký exces – většinou to bylo celkem normální,“ sdělil velitel MP Cheb Ladislav Svobodník.

Jak zdůraznil velitel strážníků, není smyslem vyhlášky vybírat peníze na pokutách, ale bojovat proti prostituci. Přesto podotkl, že při opakovaném přistižení budou sankce tvrdší, a to až do max. výše 30 tisíc. Vyhláška je založena na principu, když nebudou zákazníci, nebudou ani prostitutky. 

„Zaznamenáváme, říkám - zatím, značný úbytek prostitutek. Některé se nám přestěhovaly za cedule města Chebu, některé to ještě samozřejmě nepochopily, že to pro ně bude lepší,“ dodal.

Všichni zainteresovaní zdůrazňují, že nelze hovořit o konečném vítězství. Lze předpokládat, že se prostitutky budou snažit novou vyhlášku všemožně obejít. Strážníci společně se státní policií a přestupkovou komisí proto již nyní hledají další možnosti, jak jim v tom zamezit. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy