2000 – Cheb: S Festivalem 2000 společně do nového tisíciletí (TV Západ)

Prolomit bariéru nedůvěry mezi Čechy a Němci hodlají organizátoři ojedinělé akce nazvané Festival 2000 – společně do nového tisíciletí. Program připravený na 21. května na chebské náměstí Krále Jiřího počítá s mnoha hudebními produkcemi a pořady. Od ekumenické bohoslužby přes slavnost s debatou o českoněmeckých vztazích s ministrem Pavlem Dostálem až po koncert kapely Laura a její tygři a skupiny Wolfganga Buka.

dezinfekce

„Chceme tímto festivalem ukázat určitý pohled do nového století. Století, které právě končí, nám přineslo mnohé těžkosti především, co se týká českoněmeckých vztahů. Nyní ale máme určitě důvod slavit. Již deset let můžeme svobodně jezdit přes hranice. Nedávno jsme se stali partnery v severoatlantické alianci. Již v blízké budoucnosti budeme rovněž v Evropské unii, a to je určitě důvod k tomu, abychom tyto úspěchy společně oslavili,“ řekl vedoucí projektu Björn Mensing.

Festival je zahrnut do kalendáře přibližně stovky akcí pořádaných na obou stranách hranice od března do září tohoto roku v rámci projektu Hranice přesahující akce, u jehož zrodu stála německá organizace Fórum usmíření Oberfranken.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy