1999 – Marktredwitz: Nová hala nabídne 820 parkovacích míst (TV Západ)

V minulém týdnu byla v nedalekém bavorském městě Marktredwitz otevřena moderní parkovací hala a obří obchodní centrum. Pozván byl i chebský starosta Václav Jakl. Slavnostního aktu na tamní historické radnici se zúčastnil bavorský zemský ministr pro místní rozvoj dr. Werner Schnappauf, který byl zapsán do zlaté knihy města.

dezinfekce

Po projevu starostky Marktredwitzu dr. Birgit Seelbinder a církevním vysvěcením byla tato nová stavba, která již několik dní slouží motoristům, slavnostně zprovozněna. Důvodem stavby parkovací haly byla neutěšená dopravní situace v historickém centru města.

„Situace se zásadně zlepšila, nejbližší ulice v historickém centru byly vždy velice hustě ucpány, nyní je to mnohem lepší. Parkováním se také nezatěžují vedlejší, užší ulice, kde dříve automobily často bránily průjezdu. Zásadně se situace zlepšila i pro samotné lidi, kteří zde auto zaparkují, protože mohou použít některý z mnoha  východů z parkovací haly a tak se dostanou do té části města, kam potřebují,“ informoval Ervin Wenzl.

Ve čtyřech nadzemních a jednom podzemním patru haly se nachází 820 parkovacích míst. Jednotlivá patra jsou kvůli lepší orientaci motoristů vyvedena v různých barvách. Důležitou informací i pro české návštěvníky města je fakt, že parkování v hale, jejíž stavba přišla na 10 milionů marek, je bezplatné. Tato moderní stavba by se mohla stát inspirací rovněž pro chebské zastupitele. 

Na radnici je totiž již zpracovaná studie několikapatrových garáží. Starosta dokonce naznačil možné místo výstavby, kterým by mohla být rokle za obchodním domem Prior v těsném sousedství hlavního náměstí. Vše ale zůstává otázkou získání dostatečného množství finančních prostředků na realizaci projektu. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy