1999 – Cheb: Silničáři získali nový sypač za 4 miliony (TV Západ)

Okresní štáb zimní údržby schválil zimní operační plán správy a údržby silnic Cheb. Chebským silničářům oproti loňskému roku přibude k ošetřování nová část obchvatu města. I z tohoto důvodu se jejich vozový park rozšířil o moderní sypač Mercedes v ceně téměř 4 miliony korun, jediný svého druhu v České republice. Nástavby tohoto vozu jsou ovládány pomocí počítače.

dezinfekce

„Na posyp, zapne se akorát počítač, naskočí nám graf, nyní si vypneme solanku, protože ta se nastavuje automaticky. Dále si můžeme nastavit, zda chceme házet více doprava či doleva a v metráži, na kterou stranu kolik chceme hodit, graf - kolik gramů,“ popsal řidič nového moderního sypače. 

Silničáři navíc dokončují dvě nové haly se solankovým zařízením pro tisíc tun soli. Oproti předešlým kovovým budou postaveny ze speciálně ošetřeného dřeva, takže budou splňovat nejpřísnější bezpečnostní předpisy pro únik chloridů do životního prostředí. K ošetření komunikací používají chebští silničáři především chemický posyp, a to směs soli a roztoku solanky, jehož spotřeba se v posledních letech díky kvalitnější technice několikanásobně snížila. Přesto náklady na zimní údržbu silnic zřejmě oproti loňským 10 milionům vzrostou.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 05.11.2019 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy