2010 – Sokolovsko: Zahájena stavba silnice do Poříčí (3951) (TV Západ)

Slavnostním poklepáním základního kamene byla minulý týden zahájena výstavba silničního propojení Sokolova s Královským Poříčím. Komunikace za 208 milionů korun odlehčí dopravě a svede kamiony z chemičky mimo město. Hexion přispěl na výstavbu 23 miliony korun.

dezinfekce

„Jedná se o odvedení těžké nákladní dopravy z chemických závodů směrem na silnici R6 tak, aby se vyhýbala městu Sokolov. Tím se výrazně sníží riziko havárie, které by v případě města Sokolova mělo určitě nedozírné následky, navíc i ta stavba bude splňovat lepší bezpečnostní podmínky, takže se neobáváme toho, že by mohlo k nějaké havárii do budoucna dojít,“ pochválil projekt starosta Sokolova Karel Jakobec.

Sokolov vyčlenil na stavbu 10 milionů korun. Silnice do Poříčí bude po dokončení nové komunikace a cyklostezky uzavřena pro osobní automobily. Nová silnice obsahující i přemostění řeky Ohře je důležitá nikoliv svou délkou, ale významem. Velká část Královského Poříčí byla ohrožována velkou vodou. Vzniklý násep obec spolehlivě ochrání.

„Nahradíme spojení, které si postavili občané této obce ve třicátých letech podél řeky a které bude proměněno pro cyklostezku. Takže dostaneme rovnocenné spojení a znamená to i, že 180 obyvatel této obce dokážeme ochránit před velkou vodou z řeky Ohře,“ připomněl další klad celé akce starosta Královského Poříčí Ivan Stefan.

Na projektu se podílel i Karlovarský kraj. 

„My tam musíme dát svůj podíl, který je zhruba necelých 10 milionů, ale ta podstatná část jde z evropských peněz z Regionálního operačního programu,“ potvrdil hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný.

Začátek stavby se posunul o několik měsíců kvůli odvolání jednoho z účastníků výběrového řízení na dodavatele stavby. Podle všech zúčastněných stran je ale pravděpodobné, že bude termín dokončení dodržen.

„Já jsem přesvědčen, že ano. Vždy jsou termíny o něco delší, a dnes firmy umí stavět, takže jsem přesvědčen, že 31. prosince tohoto roku bude stavba dokončena,“ věří hejtman Novotný.

Kvůli stavbě bude nutné přesunout fotbalové hřiště. To se nově podle již dříve připravených plánů zřídí vedle statku Bernard. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy